Amb motiu de l’inici de les operacions de la companyia aèria britànica Jet2.com a l’Aeroport Girona Costa Brava, els dies 16, 17, 18, 19 i 20 de maig el Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona duu a terme a les ciutats de Glasgow, Kettering, Chester i Leeds, respectivament, un cicle de trobades comercials i presentacions promocionals de l’oferta turística de la Costa Brava adreçades a dos cents agents de viatges, principalment de l’agència majorista Jet2Holidays, i a deu mitjans de comunicació del nord del Regne Unit.

Els dies 16 i 17 de maig, a la ciutat de Glasgow, es va portar a terme la primera presentació a la premsa, adreçada a vuit mitjans, i el workshop de la Costa Brava, en què entitats i empreses turístiques gironines van mantenir entrevistes amb quaranta agents de viatges per donar a conèixer els atractius i productes específics de la destinació per a la temporada del 2016.

Posteriorment, el 18 de maig, a la ciutat de Kettering, es va realitzar el segon workshop, amb cinquanta-set agents de viatges d’un call center. El cicle de presentacions segueix avui a la ciutat de Chester, on s’esperen trenta agents i finalitza demà a la ciutat de Leeds, on s’ubica la central de la companyia Jet2.com, amb la participació d’una vuitantena d’agents de viatges de Jet2Holidays.

El cicle de workshops ha comptat amb la participació de sis entitats i empreses turístiques de la demarcació, com ara el Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Lloret de Mar, Castell-Platja d’Aro, Hotel Peralada Wine Spa & Golf, Hotel Carlemany i Prestige Hotels.

El Patronat de Turisme Costa Brava Girona, d’acord amb la seva aposta per contribuir a impulsar les connexions aèries entre les ciutats angleses i l’Aeroport Girona Costa Brava, i a fi de reactivar el mercat britànic a la destinació Costa Brava, ampliarà l’acció promocional amb l’organització d’un viatge de familiarització i un de premsa del 20 al 23 de maig.

Jet2.com i Jet2Holidays

La companyia aèria britànica Jet2.com comença a operar de maig a setembre de 2016, amb una freqüència de set vols setmanals, entre les ciutats del nord de Regne Unit -Glasgow, Newcastle i Manchester- i l’Aeroport Girona Costa Brava. Per a la temporada del 2017, l’oferta de la companyia s’ampliarà a set ciutats britàniques més -East Midlans, Belfast, Leeds i Edimburg-, amb setze vols setmanals.

Segons ha anunciat la companyia, la previsió és transportar a la Costa Brava uns 19.000 turistes, i 64.000 l’estiu del 2017.

L’operador turístic de la companyia aèria, Jet2Holidays, s’ha convertit en l’operador britànic més important que treballa amb la destinació Costa Brava. Per a la temporada del 2016 ha tancat acords de contractació amb quaranta-sis hotels i set resorts de la Costa Brava en localitats com ara Lloret de Mar, Tossa de Mar, Platja d’Aro, Calella de Palafrugell, Begur, l’Estartit, Roses, Peralada i Cadaqués.