Els dies 10, 11 i 12 de maig, s'ha portat a terme a les ciutats de Bremen, Colònia i Stuttgart, respectivament, un cicle de trobades comercials i presentacions promocionals de l'oferta turística de les destinacions turístiques gironines adreçada a cent agents de viatges i operadors turístics d'Alemanya i vint mitjans de comunicació del país. En l'acció han participat dotze entitats i empreses gironines de la demarcació.

El 10 de maig, al Botanika Bremen de la ciutat de Bremen, es va portar a terme la primera presentació i workshop de la Costa Brava i el Pirineu de Girona, en què dotze entitats i empreses gironines dels sectors de l'allotjament, del golf, d'activitats de turisme actiu, de turisme de reunions i diversos municipis turístics van mantenir entrevistes amb vint-i-cinc agents i operadors turístics alemanys per donar a conèixer els productes específics de la destinació per a la temporada 2016.

Posteriorment, el dimecres 11 de maig, es va realitzar el segon workshop a l'espai Rheinloft Köln de la ciutat de Colònia, amb un total de 48 agents de viatge i operadors turístics, i 12 mitjans de comunicació alemanys. El cicle de presentacions finalitza avui a l'espai MASH de la ciutat de Stuttgart, amb la participació d'un total de 27 representants d'agències de viatge majoristes i minoristes.

Concretament, l'acció promocional i comercial impulsada pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona ha comptat amb la participació dels empresaris i entitats següents: Xons Hotels, Ilumion Hotels, Evenia Hotels, Hostal de la Gavina, Costa Golf & Beach Resort, Cosmopolita Hotel Boutique, Costa Brava Verd Hotels, PGA Catalunya Resort, Club Golf d'Aro Mas Nou, Empuriabrava - Castelló d'Empúries, Calonge Sant Antoni, Lloret de Mar, Camí de Ronda.

Els diversos àpats realitzats durant la campanya itinerant (roadshow) a Alemanya han estat elaborats pels restaurants gironins Es Portal, de Pals, i La Plaça, de Madremanya. El menú ha estat representatiu de la tradició culinària catalana, amb productes locals i vins de cellers de la Ruta del Vi DO Empordà.

Ramon Ramos, director general del Patronat de Turisme Costa Brava de Girona ha manifestat que «portem dos anys consecutius incidint en el mercat emissor alemany, ja que presenta uns alts índexs de creixement per a la nostra destinació». Ramos ha afegit que «ens hi presentem amb una oferta cada vegada més especialitzada i amb productes relacionats amb activitats a la natura, esdeveniments culturals i enogastronòmics».

Dades del mercat alemany a Catalunya

Segons dades de l'Observatori d'Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya, el territori va acollir un total de 17,4 milions de turistes estrangers, dels quals 1,4 milions procedien d'Alemanya. Aquest mercat es posiciona com el tercer en importància per a Catalunya i per a la Costa Brava.

Dels 15.736 milions d'euros de despesa total generada pel turisme estranger l'any 2015, el 6,5 % l'ha generat el turista alemany. Tal com s'indica en l'estudi, l'augment de 622 milions d'euros respecte del 2014, un 4,1 %, ha estat impulsat principalment per Alemanya i els Països Nòrdics.