CaixaBank ha aprovat la concessió de noves operacions de finançament a empreses a les comarques de l´Alt Empordà, Pla de l´Estany, Garrotxa i Ripollès per valor de 27 milions d´euros durant els mesos de gener a desembre de 2015. L´entitat financera ha dirigit aquests préstecs a petites, mitjanes i grans empreses d´aquestes comarques. A l´Alt Empordà, CaixaBank ha concedit durant 2015 nous crèdits per valor de 12,7 milions d´euros. A nivell de Catalunya, l´entitat ha realitzat operacions per valor de 1.975 milions d´euros.

CaixaBank ofereix a les empreses diverses línies de finançament per garantir tant les seves necessitats de circulant com les inversions a llarg termini. Entre gener i desembre de 2015, el saldo de crèdit comercial per finançar l´activitat ordinària de les empreses de les comarques de l´Alt Empordà, Pla de l´Estany, Garrotxa i Ripollès ha estat de 8,1 milions d´euros. El finançament d´inversions -com compra de naus, maquinària, mobiliari, inversions en R+D i desenvolupament tecnològic, entre d´altres- ha estat de 18,8 milions d´euros.

Aquestes xifres confirmen, segons el director territorial de CaixaBank a Catalunya, Jaume Masana, que les empreses continuen sent un dels motors destacats del creixement econòmic. Masana ha assegurat que l´activitat exportadora i la internacionalització de les empreses de la zona està sent decisiva en la recuperació de l´economia de la zona.

Un centre especialitzat a Figueres

CaixaBank va crear el 2008 CaixaEmpresa, un servei especialitzat des del qual dóna resposta a les necessitats de les empreses. L´entitat financera posa a la seva disposició un equip de més de 1.000 gestors que treballen a tot l´Estat a través d´una xarxa de més de 5.700 oficines i 88 centres d´empreses, un dels quals es troba a la comarca de l´Alt Empordà. El centre d´empreses de Figueres, que dirigeix Albert Alsina, està format per un equip de 9 especialistes i dóna servei a 460 empreses.

Des dels centres d´empresa es dóna servei a les companyies amb una facturació d´entre 2 i 200 milions d´euros. L´atenció a les empreses amb facturacions inferiors es realitza a través dels gestors d´empreses i directors de la xarxa comercial.

La Banca d´Empreses de CaixaBank proporciona a les empreses un portfoli de serveis i productes financers per cobrir les seves necessitats, a més del suport d´un equip d´especialistes que ofereixen assessorament en la gestió de productes complexes com finançament i serveis, comerç exterior i tresoreria, entre d´altres.

Així mateix, CaixaBank ha iniciat un nou model de relació amb els clients comerços, autònoms, professionals i microempreses, amb l´objectiu d´estar més a prop del seu dia a dia. El nou programa CaixaNegocis planteja un nou model de relació, basat en la proximitat i la innovació, pel qual 2.600 gestors de l´entitat d´arreu de l´Estat es desplacen al negoci dels clients, equipats amb tablets i smartphones, per assessorar i facilitar la gestió financera de la seva empresa des del propi terminal del gestor.