L'Aeroport de Girona ha encadenat dos meses seguits de creixement en el nombre de passatgers. Segons dades d'Aena, durant el mes de març han passat per les instal·lacions de Vilobí d'Onyar (Selva) un total de 76.810 viatgers, un 10,1% més que fa un any. Al febrer, les estadístiques també registraven un creixement del 6,6%, després de 27 mesos consecutius de caigudes. A més, les dades del primer trimestre d'aquest any són millors que les d'un any enrere. En l'acumulat de gener a març, han usat l'aeroport gironí un total de 175.778 passatgers, mentre que al 2015 la xifra era menor, de 167.612. Per tant, suposa un increment de 4,9%. Ryanair manté el monopoli a l'aeroport i durant el primer trimestre ha transportat el 95,9% dels passatgers (168.509 persones).

Les estadístiques del mes de març tornen a mostrar números positius per a l'Aeroport de Girona. Al febrer es va trencar una tendència a la baixa que durava des de l'octubre de 2013, quan el nombre passatgers va créixer un tímid 0,5%. Des de llavors, sempre havien anat a la baixa, acumulant 27 mesos seguits de davallades. A més, concretament pel que fa al mes de febrer, no s'havia registrat una remuntada des del febrer del 2009, és a dir, feia set anys.

Aquest mes de març, les dades tornen a brillar en verd per a l'aeroport, que va tancar el mes amb 76.810 passatgers, el que suposa un augment del 10,1% respecte al mateix període del 2015.

En canvi, hi ha hagut un lleuger descens pel que fa a les operacions, ja que s'han registrat un total de 1.110 enlairament i aterratges, un 3,4% menys que el març de 2015. Pel que fa a les mercaderies, s'han transportat 3.160 quilos, un 4,9% menys que fa un any.

Incorporació de noves rutes i companyies

Aquest mes de març ja s'ha posat en marxa la temporada d'estiu (que va arrencar oficialment el darrer diumenge de mes, el 27 de març) i s'estan incorporant noves rutes i companyies. Segons les dades que té confirmades Aena, la previsió és que aquest estiu volin des de Girona una vintena de companyies que oferiran fins a 48 destinacions, deu més que l'any anterior. Ryanair es manté al capdavant de l'oferta de Girona, amb 29 rutes en la planificació d'estiu.

Primer trimestre a l'alça

En l'acumulat de gener a març, les dades també són positives. Aquest primer trimestre han usat les instal·lacions un total de 175.778 passatgers, el que suposa un 4,9% més que el 2015, quan van registrar-se 167.612 viatgers.

Durant l'hivern, Ryanair ha estat operant en solitari a l'aeroport (a excepció d'algun xàrter puntual). Això es reflecteix en les dades de l'acumulat de l'any: la companyia de baix cost ha transportat el 95,9% dels passatgers que han passat per les instal·lacions de gener a març.