La FOEG ha fet arribar al cònsol francès, Edouard Beslay, la seva inquietud per la situació generada arran dels controls a la frontera de la Jonquera durant una trobada que s´ha dut a terme avui a la seu de la patronal gironina. "Estem molt preocupats per l´impacte negatiu sobre el turisme i el comerç que provoquen mesures d´aquestes característiques i agraïm al Govern francès que s´hagin aplicat solucions per reconduir la situació i minimitzar aquest impacte" han manifestat el president de la FOEG, Ernest Plana, i el vicepresident executiu i representant del sector turístic, Miquel Gotanegra.

A la trobada també hi han assistit el president de la Federació d´Hostaleria, Antoni Escudero, la gerent de l´Associació Turística d´Apartaments, Àngela Galceran, i el president de l´Associació de Comerciants de Figueres, Lluís de Anguera, a més d´altres representants de les diferents entitats.

El cònsol francès s´ha mostrat optimista en relació a la temporada d´estiu ja que, segons ha dit, " no hi ha res que faci pensar que s´hagin de repetir els controls a la frontera". Edouard Beslay ha manifestat que és conscient de la situació complicada que s´ha generat amb els controls i les cues quilòmetres que han provocat i s´ha compromès a fer arribar al Govern francès la inquietud dels empresaris gironins. En aquest sentit ha remarcat la importància de la cooperació entre els dos països. Segons ha destacat Beslay, cada estiu 10 milions de francesos travessen la frontera de la Jonquera per anar de vacances i , segons ha manifestat el cònsol, el govern francès té molt interès en que hi puguin venir.

Els representants del sector turístic i comercial han destacat la importància que França té per les comarques gironines i en aquest sentit han manifestat que "sense un país com França de 65 milions d´habitants no seriem el que som".