El Gran Premi Motul de la República Argentina de MotoGP s'ha disputat aquest diumenge al circuit de Termes de Riu Profund amb la victòria de Marc Márquez (Repsol Honda Team), que es feia amb el triomf per davant de Valentino Rossi (Movistar Yamaha MotoGP) i Dani Pedrosa (Repsol Honda Team).

Eugene Laverty (Aspar MotoGP Team), Héctor Barberá (Avintia Racing) i Pol Espargaró (Monster Yamaha Tech 3) eren els següents classificats, tancant les deu primeres posicions Stefan Bradl (Aprilia Racing Team Gresini), Bradley Smith (Monster Yamaha Tech 3) , Tito Rabat (Estrella Galicia 0,0 Marc VDS) i Álvaro Bautista (Aprilia Racing Team Gresini).

A causa dels problemes amb el pneumàtic del darrere sorgits durant la jornada de dissabte, direcció de carrera anunciava una cursa a 20 voltes, cobrint-se la distància d'aquesta emprant dos pneumàtics; és a dir, que els pilots havien d'utilitzar cada pneumàtic un màxim de 11 voltes i tots haurien de fer un obligat pas pel pit lane per canviar de moto.

A la sortida, Pedrosa i Iannone s'obrien a la traçada, mentre que Dovizioso tirava al capdavant del grup seguit per Rossi, Lorenzo, Márquez, Viñales i Barberá. Viñales donava compte de Lorenzo i se situava quart a roda de Márquez.

Dovizioso, Rossi i Márquez semblaven obrir un forat mentre Viñales s'esforçava a assolir la seva roda. En aquest moment es produïen les caigudes d'Aleix Espargaró (Team Suzuki Ecstar) i Cal Crutchlow (LCR Honda). Lorenzo començava a perdre posicions i Yonny Hernández (Aspar MotoGP Team) també era víctima d'una caiguda.

Passades quatre voltes, Márquez es feia amb el cap de carrera amb Dovizioso i Rossi en el seu deixant. Més enrere, Iannone i Viñales retallaven la distància que els separava del trio de cap. Jack Miller (Estrella Galicia 0,0 Marc VDS) seria el següent pilot a caure.

Márquez liderava amb set dècimes sobre Rossi, i aquest amb nou sobre Dovizioso i Iannone. Viñales tenia en el seu punt de vista en aquest moment als dos pilots oficials de Ducati, mentre que Lorenzo seria el següent a patir una caiguda.

Viñales superava Dovizioso i Iannone en la novena volta, i poc després era Rossi qui recuperava momentàniament el cap de carrera per obrir la seva traçada a continuació i tornar a rodar segon.

La desena volta marcava el començament del pas dels pilots pel pit lane. Els primers eren Viñales i Iannonen, seguits per almenys Pedrosa, Baz, Bradl i Laverty.

Márquez i Rossi canviaven junts de moto a la volta següent, tornant a incorporar-se a carrera sense incidents. Realitzats tots els canvis, Márquez continuava com a líder, però hi havia ampliat a dos segons el seu avantatge sobre Rossi. Michele Pirro (Octo Pramac Yakhnich) també queia.

En aquesta nova etapa de la cursa, Viñales rodava tercer intentant arribar a la roda de Rossi; a la volta 14 el pilot de Roses li havia recuperat a l'italià 1'2 dels dos segons que havia tingut només dues voltes abans. Dovizioso i Iannone també s'apropaven perillosament a Rossi. Redding quedava fora de carrera per avaria.

A quatre voltes del final Viñales patia una caiguda, deixant a Márquez, Rossi i Iannone, amb Dovizioso intentant donar-los abast, en els llocs de podi. En aquest moment només quedaven 15 pilots en cursa.

Finalment, Márquez es feia amb la victòria mentre que Dovizioso superava Rossi i Iannone. Aquest últim també es desfeia de Rossi, però en la penúltima corba Iannone derrocava al seu company d'equip i donaven a Pedrosa l'últim esglaó del podi. Sorprenentment, Laverty acabaria en la quarta posició. Crutchlow, que havia caigut en el primer revolt, recuperava fins al sisè lloc però tornava a caure en l'última volta.

La propera ronda del Campionat del Món de MotoGP es disputarà el 10