14 de març de 2016
14.03.2016
Passatgers de febrer

L'Aeroport de Girona registra una puja del 6,6% després de 7 anys de caigudes

En comparació amb l'any passat, passen per les instal·lacions de Vilobí d'Onyar 3.181 persones més

14.03.2016 | 16:57
Un dels avions de Ryanair té a l´Aeroport de Girona

L'Aeroport de Girona ha registrat durant el mes de febrer un increment de passatgers del 6,6%. Si l'any passat van usar les instal·lacions un total de 48.500 viatgers, aquest passat febrer la xifra ha crescut fins als 51.681 (3.181 persones més). Tot i que es tracta d'un increment discret en xifres absolutes, suposa un canvi de tendència a l'aeroport gironí. Només cal fixar-se en les estadístiques del mes de febrer i totes mostren caigudes de passatgers des del 2009 (la més gran la del 2012 amb una pèrdua del 53,8%). Per tant, feia set anys que l'aeroport no experimentava un creixement. També han anat a l'alça les operacions, que augmenten un 7,8% i s'han transportat 9.658 quilos de mercaderies, un 61,2% més que l'any anterior. Aquestes xifres positives arriben a les portes de l'inici de la temporada d'estiu, que arrencarà el darrer diumenge de març. Ryanair deixarà d'operar en solitari (com ha passat durant l'hivern) i d'altres companyies començaran a oferir vols des de Vilobí d'Onyar.
Per primera vegada en molts mesos, l'aeroport de Girona tanca un mes en positiu pel que fa al nombre de passatgers. Aquesta situació és la que s'ha donat al febrer, quan han passat per les instal·lacions de Vilobí d'Onyar 51.681 viatgers, un 6,6% més que un any enrere, quan ho van fer 48.500.

A les estadístiques d'Aena cal anar fins al 2008 per trobar un mes de febrer que es tanqués amb un augment de passatgers. Llavors, les xifres eren diametralment diferents ja que era el moment més dolç de l'aeroport: el febrer del 2008 van registrar-se 375.716 passatgers, un 51% més que el 2007.

Ara, l'increment és molt més discret (en nombre absoluts es tracta de 3.181 persones més), però suposa un punt d'inflexió després de molts mesos de davallades. Si es pren de referència el mes de febrer, Girona acumulava set anys consecutius de caigudes en el nombre de viatgers. A més, també s'ha deixat notar la millora en les operacions (915 aterratges i enlairament, un 7,8% més que fa un any) i les mercaderies pugen un 61,2% (s'han transportat 9.658 quilos).

A més, en els dos primers mesos de l'any també s'han registrat més passatgers que durant l'inici del 2015. Entre gener i febrer han usat les instal·lacions de Vilobí d'Onyar un total de 98.968 usuaris, un 1,2% més respecte les xifres registrades el mateix període de l'any passat.

Millores a les portes de la temporada d'estiu

Aquestes xifres positives per a l'aerport de Girona arriben a les portes de la temporada d'estiu, que comença el darrer diumenge de març. Durant els mesos d'hivern, Ryanair ha operat en solitari des de Girona. Ara, amb l'arribada del bon temps, s'incorporen noves companyies, tot i que Ryanair es manté com la més forta.

El passat mes de gener, es va anunciar que la companyia sueca Scanjet unirà l'Aeroport de Girona amb set ciutats del país escandinau des del maig fins al novembre. L'aerolínia posarà més de 17.000 seients a la venda i, a banda dels vols, també oferirà paquets turístics pensats perquè els visitants suecs vagin a la Costa Brava amb l'hotel i les activitats de lleure ja contractades.

Les institucions també estan a l'espera de veure què passa amb SkyCity, una companyia creada a Girona amb la voluntat de recuperar la connexió amb Madrid però que encara no ha confirmat les seves intencions.

Segons la informació de què disposa el Departament de Territori i Sostenibilitat, ja hi ha quatre companyies que han confirmat presència a Girona per a la temporada d'estiu: Ryanair (que oferirà 29 destinacions), Transavia, Jet2 i Scandjet. En total, es passarà de les 38 destinacions del 2015 a un total de 41.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook