Un total de 86 cellers elaboradors de vins i caves de les diferents denominacions d'origen reconegudes a Catalunya, a més de 4 entitats sectorials, seran presents a la fira Prowein d'Alemanya, que té lloc del 13 al 15 de març, a Düsseldorf, amb el suport del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP), sota la direcció i coordinació de l'empresa pública Promotora d'Exportacions Agroalimentàries (PRODECA), del DARP.

Set d'aquests cellers pertanyen a la DO Empordà i són: Celler La Vinyeta, Empordàlia, Gleva Estates, Mas Llunes, Nataraja, Terra Remota i Vinyes dels Aspres.

La participació en l'estand de Catalunya, que dóna cobertura de marca i prestigi de país, permetrà a les empreses participants establir i consolidar contactes comercials. A més, el director gerent de PRODECA, Ramón Sentmartí, i el director general de l'Institut Català de la Vinya i el VI (INCAVI), Salvador Puig, ambdós organismes del DARP, visitaran el certamen, visita que també aprofitaran per a valorar amb els cellers representats l'impacte comercial de la participació en aquesta fira.

Un referent a escala europea

Prowein, la fira vinícola més prestigiosa d'Europa, rebrà al voltant de 45.000 compradors professionals del sector minorista, majorista, importació i exportació, gran distribució i canal Horeca, a més de la premsa especialitzada encarregada de recollir i revisar les novetats que presentin els 4.783 expositors d'aquesta edició.

La dimensió internacional d'aquest certamen, en què es preveu participants de 50 països, i la rigorosa professionalitat dels visitants, formen part d'una aposta per créixer en un dels mercats més importants dels vins i caves catalans, com és Alemanya. A més d'aquest focus, la diversificació de mercats i clients també forma part dels objectius dels cellers catalans, i per això Prowein esdevé una aposta forta que compta amb el suport del Departament d'Agricultura a través de PRODECA, i amb la col·laboració de l'INCAVI.

En aquest sentit, cal destacar que, en l'edició 2016, la participació d'empreses catalanes sota el paraigües del Departament d'Agricultura i la marca Catalunya continua creixent des de l'any 2012, arribant aquest any a un 14% més que en l'edició anterior, i un 96% respecte l'edició 2014. Així, amb 86 cellers participants, es representa referències de les 11 denominacions d'origen del vi reconegudes a Catalunya, a més de caves, i compta també amb la participació addicional de 4 entitats sectorials que faran difusió de les característiques que impregnen singularitats a les elaboracions catalanes. D'aquesta manera, i durant tres dies, Düsseldorf serà la seu d'un ampli resum de l'oferta vinícola catalana.