Els turistes internacionals van gastar 713 milions d´euros el passat mes de gener a Catalunya, cosa que suposa un 17,7% més que el gener de l´any passat, segons les dades facilitades per l´Institut d´Estadística espanyol. Aquests viatgers residents fora de l´estat espanyol van visitar Catalunya una mitjana de sis dies, un 13% menys que l´any passat, i van gastar de mitjana durant la seva estància 958 euros, l´1,3% més, l´única comunitat de l´Estat on creix la despesa mitjana per persona. La despesa diària de cada turista va ser de 159 euros, un 16,7% més. L´institut Nacional d´Estadística (INE) indica que 3 de cada 5 euros de despesa van destinats a contractar pernoctacions.

En el conjunt de l´estat espanyol, els turistes estrangers van gastar el mes de gener 3.712 milions d´euros, el 3,6% més que l´any anterior, amb un creixement per sota de Catalunya que en el mateix període es va incrementar un 17,7%.

L´estància de mitjana a Catalunya de cada turista internacional va ser de sis dies, un 13,1% menys que l´any anterior, però amb una despesa mitjana de 958 euros, l´1,3% més que l´any passat. Catalunya és l´única comunitat de les principals en activitat turística que registra un creixement de la despesa mitjana per turista.

La despesa mitjana a l´estat espanyol per turista internacional va ser de 1.056 euros, un 6,9% menys, amb una despesa mitjana diària per turista de 119 euros, el 0,7% menys.

A Catalunya, la despesa diària va augmentar fins a 159 euros al dia, amb un creixement del 16,7% en relació amb el gener del 2015.