Els carburants a Espanya són els més cars de tota la Unió Europea. Ja abans d'aplicar la càrrega impositiva sobre el petroli, el preu del gasoil i de la gasolina a Espanya se situa al capdavant pel que fa al dels nostres països veïns. Un cop aplicades les càrregues fiscals, el preu que arriba a les gasolineres espanyoles també està entre els més cars de tot Europa. Això fa que la baixada que ha experimentat el preu del petroli en les últimes setmanes, no arribi en la mateixa mesura als consumidors.

El ministre d'Indústria, Energia i Turisme, José Manuel Soria, ha atribuït a la depreciació de l'euro i als impostos "superiors al 50%" la menor translació de la caiguda del preu del petroli als sortidors de les gasolineres en termes percentuals.

El petroli s'ha abaratit "moltíssim" des de mitjans de 2014 i ha passat d'uns 115 dòlars per barril a 36 dòlars, si bé "en paral·lel hi ha una depreciació molt important del tipus de canvi de l'euro", va indicar el ministre. Aquesta circumstància "fa que no totes les baixades en el preu del barril mesurat en termes de dòlars puguin tenir exactament la mateixa traducció en el litre de gasolina i del gasoil", ha assenyalat.

Soria també va recordar que el component de la matèria primera en el preu final del litre de carburants ronda el 36%, enfront de "més del 50% que vénen a ser imposat", així com el marge de comercialització.

Aquests fets fan que la traducció en preus reals amb taxes i sense taxes sobre 1000L de carburant es reflecteixi de la següent manera:

Preus de 1.000 litres de gasoil

Preus de 1.000 litres d'euro súper 95