La Comissió Europea preveu que a Espanya es generin més de 450.000 nous llocs de treball durant 2016, però quins són els sectors que més creixeran, els perfils que les empreses demanden i les aptituds que es busquen en un treballador?

L'empresa de treball temporal Randstad Professionals ha elaborat un informe que recull tots aquests punts. Determina que els professionals més demandades durant 2016 seran enginyers, professionals del sector IT i comercials. A més conclou que les empreses busquen treballadors amb dilatada experiència, capacitat analítica, orientació a resultats, visió estratègica i coneixements en comerç i vendes.

Perfils de comerç electrònic, els més demandats en IT

L'auge del comerç online i la penetració dels smartphones estan motivant un canvi de tendència en la manera d'adquirir dels consumidors i un augment de la demanda de perfils professionals relacionats amb aquest negoci.

El sector de tecnologies de la informació continuarà sent un dels principals pols de contractació, on es requereixen enginyers informàtics amb experiència prèvia.

Els programadores.Net i Java, consultors de CRM, i desenvolupadors d'aplicacions mòbils i de comerç electrònic són els perfils més valorats per empreses a Espanya i Europa.

Formació addicional en màrqueting i vendes, un requisit imprescindible

Les previsions apunten que es busquen professionals en llocs intermedis i de responsabilitat, com brand manager, key account manager i màrqueting manager, a més d'aquells llocs orientats al comerç internacional.

Banca i sanitat busquen professionals molt qualificats i amb experiència

Després de diversos anys de reajustaments en el sector bancari, aquest va ser un dels que més professionals requereixin en 2016. Els perfils que més busquen les entitats financeres estan relacionats amb l'anàlisi estratègica el tractament de Big Data.

El mercat laboral continuarà demanant metges i infermeres durant 2016. Els requisits són llicenciats amb experiència mínima de 3 anys en el món de la medicina i formació especialitzada a través de postgraus en funció de la disciplina. Els llocs que més llocs de treball generen són: market access, health economics, outcomes research, product manager i medical advisor.

Enginyers amb domini de l'anglès

Les companyies nacionals i internacionals busquen enginyers industrials, de camins, de manteniment i de qualitat. Per a aquestes ofertes de treball, les companyies valoren la capacitat de l'empleat per treballar en equip i la seva capacitat analítica. Per a tots ells, resulta imprescindible un nivell fluid d'anglès.

El sector detallista o retail busca responsables d'equip

Es busquen empleats amb estudis superiors en ciències empresarials i ADE. En perfils relacionats amb disseny dins del sector retail, es busquen empleats amb experiència internacional i formació en escoles de disseny.