Les vendes al comerç minorista van augmentar a Catalunya un 4,3% al novembre respecte al mateix mes de l'any passat, però va ser vuit dècimes inferior a l'octubre, segons les dades provisionals de l'índex del Comerç al Detall publicades aquest dimarts per l'Institut Nacional d'Estadística (INE). Aquest increment se situa per sobre de la mitjana espanyola, que ha registrat un augment del 4,2%, i entre les sis comunitats autònomes on més s'incrementen les vendes, encapçalades per les Illes Balears (9,7%) i Canàries (6,9%). De fet, totes les comunitats autònomes han incrementat les seves vendes al novembre.

L'Índex General del Comerç Minorista sense els efectes estacionals i de calendari ha presentat al conjunt de l'Estat una variació del 3,3% al novembre en relació al mateix període del 2014. Aquesta taxa suposa 2,7 punts menys que la registrada a l'octubre.

Pel que fa els llocs de treball, l'ocupació a Catalunya va pujar un 2,6%, també per sobre de la mitjana estatal, que es va situar en un +1,8%. En aquest cas, se situa en quart lloc, per darrera de les Illes Balears, on va créixer un 3%, el País Valencià (+2,8%) i la Rioja (+2,6%).