17 de desembre de 2015
17.12.2015
Descens favorable als consumidors

Els rebuts del gas i de la llum baixaran a l'entorn d'un 3%

La CDGAE ha autoritzat les baixades, que es produiran, entre d'altres, per la congelació de la part regulada de la factura

17.12.2015 | 07:52

La Comissió Delegada del Govern per a Assumptes Econòmics (CDGAE) ha autoritzat les baixades de gas natural i d'electricitat per al 2016. Segons ha informat el govern espanyol, el gener vinent el rebut del gas natural baixarà a l'entorn del 3% per als consumidors domèstics, després del descens del preu del gas als mercats internacionals i la congelació de la part regulada de la factura. Pel que fa al rebut de la llum, la baixada, segons l'executiu central, suposarà una reducció mitjana del 2,8% per als consumidors domèstics vist el gener del 2015, i d'un 0,7% vist el desembre del mateix any. El govern espanyol subratlla que les baixades es produeixen després que s'hagi acabat amb el dèficit de tarifa.
Es preveu que l'any 2016 els sistemes gasista i elèctric estiguin en superàvit, igual que passarà, segons el govern espanyol, també aquest 2015.

Com a novetat s'ha previst també un fons per a contingències eventuals que puguin impactar negativament en els costos del sistema elèctric, com per exemple pujades del preu del petroli.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook