Les joguines són més cars aquest Nadal que fa un any, amb diferències que oscil·len entre els 5 i els 10 euros per al mateix article, segons un informe elaborat per l'OCU, que ha comprat els preus de 48 joguines en els principals establiments.

En aquesta anàlisi, l'associació de consumidors ha detectat escasses diferències de preu entre els punts de venda però importants pujades entre Nadal i la resta de dates. "Es tracta d'una pèssima notícia per a les economies familiars", ha subratllat.

En concret, l'OCU ha comparat els preus de les joguines en els principals establiments (Alcampo, Carrefour, Eroski, Hipercor, El Corte Inglés i Toys'r'us), en què la gran majoria de joguines o han pujat o s'han mantingut (si la variació era inferior a un euro, es considera que s'ha mantingut).

L'organització de consumidors ha detectat en alguns casos pujades d'entre 5 i 10 euros per al mateix producte com en el camp de batalla Cronsen Sendokai (de 60 a 65 euros), la botiga de cupcakes de Nenuco (de 50 a 55 euros) o la comissaria de policia de Lego City (de 70 a 80 euros).

Els descensos, segons l'OCU, són comptades excepcions, com els de la nina Ever After High Raven Queen o la figura tità de Hulk, que costen la meitat que fa un any.

Tanmateix, el que no ha canviat d'un any a un altre és l'escassa diferència de preus entre els principals distribuïdors. "Conclusió: als Reis Mags no els compensa peregrinar per tota la ciutat a la recerca de l'estalvi perdut", assenyala l'OCU.