04 de desembre de 2015
04.12.2015
Tant de neu però també de costa

Ocupacions del 75 al 90% a les destinacions turístiques catalanes

Les pistes d'esquí preveuen afluències importants de públic, però els càmpings de la Costa Daurada també esperen omplir

04.12.2015 | 11:10
Diversos esquiadors a l´estació d´esquí gironina Masella

El sector turístic preveu un pont de la Puríssima intens pel que fa a les ocupacions. Tant les destinacions de muntanya com les de platja del Camp de Tarragona i de les Terres de l'Ebre preveuen ocupacions que van del 75 al 90%. El Pirineu de Lleida, però també el de Girona, esperen una afluència destacada de públic àvid de neu i d'esports d'hivern. I pel cantó contrari a la Costa Daurada es preveu penjar cartells de complert a les zones interiors. El turisme d'interior, de fet, també es deixarà sentir a altres destinacions com les comarques centrals, on certàmens populars com el Mercat Medieval de Vic o la Fira de l'Avet d'Espinelves tornen a ser els grans atractius.

Barcelona

La crisi s'ha quedat enrere i la recuperació s'ha consolidat aquest any i especialment en un final d'any on s'esperen ocupacions del 75% durant el Pont de la Puríssima, del 80% per Nadal i un cartell de complet per al cap de setmana de Cap d'Any, segons ha explicat a l'ACN, Enrique Alcántara, president d'Apartur. La recuperació s'ha consolidat durant aquest any gràcies al mercat de visitants espanyols que aquest mes de desembre són els que protagonitzaran gran part de l'ocupació per aquestes festes de primers i finals del mes. Alcántara assegura que aquest any ''no ha estat un any de crisi en absolut''. El gremi d'hotels de Barcelona preveu una ocupació per aquest Pont de la Puríssima del 56%.

Lleida

El sector turístic de les comarques del Pirineu de Lleida espera una bona afluència de visitants per aquest pont de la Puríssima de 4 dies, atrets per la pràctica de l'esquí, com també per gaudir del contacte amb la natura i de les activitats i rutes que s'ofereixen al territori. El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida preveu una ocupació del voltant del 80% de mitjana al Pirineu del 5 al 8 de desembre, si bé aquest percentatge a les zones d'influència de les estacions d'esquí amb bona qualitat de neu podria arribar fins al 90%. Així mateix, s'ha calculat la possibilitat que es venguin més de 65.000 forfets entre el conjunt d'estacions d'esquí alpí del Pirineu de Lleida, que estaran totes obertes.

Girona

Pont de la Puríssima passat per neu pel que fa a les comarques gironines. Des de la Federació d'Hostaleria destaquen que les zones interiors de la demarcació gironina assoliran bones xifres d'ocupació entre el 55% al Gironès o el 75% a la Garrotxa, Ripollès i la Cerdanya. I és que, tal i com assenyala el sector, els esquiadors tenen ganes d'aprofitar el pont de la Puríssima lliscant per la neu. En principi, està previst que totes les estacions gironines tinguin les portes obertes a partir d'aquest dissabte 5 de desembre. La Molina i Masella ja van arrencar la temporada amb una bona afluència de visitants el cap de setmana passat.

Catalunya Central

Ocupació desigual pel pont de la Puríssima a la Catalunya Central. Mentre que la majoria d'hotels preveuen xifres baixes d'entre el 20 i el 30%, la situació canvia totalment a les cases rurals i moltes ja han penjat el cartell de complet. El turista més usual prové de Barcelona i l'àrea metropolitana, i les cases amb més capacitat són les que tenen les estades més llargues. El Mercat Medieval de Vic i la Fira de l'Avet d'Espinelves, que se celebren aquest cap de setmana, s'han convertit en un reclam que atreu milers de turistes a Osona. D'altra banda, la manca de neu no ha deixat arrencar amb força les pistes del Port del Comte i, de retruc, el sector turístic del Solsonès se n'ha vist ressentit.

Camp de Tarragona

Bones previsions d'ocupació turística a les comarques del Camp i l'Ebre per aquest cap de setmana llarg de la Puríssima. Això sí, pendents de les reserves d'última hora per acabar d'arrodonir el pont. Els hotels de la Costa Daurada ofereixen unes 7.000 places per aquests dies, un 15% del total, i esperen una ocupació superior al 75%, similar a l'any passat. Des de l'Associació de Càmpings de la Costa Daurada i les Terres de l'Ebre comenten que n'hi haurà disset d'oberts i que generaran unes 4.000 pernoctacions. La previsió és encara més positiva a les zones d'interior i en bungalous de fusta, on ronda el 100%. On també penjaran el cartell de complet és a les cases rurals de les Terres de l'Ebre.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook