Aquest matí ha tingut lloc a la Diputació de Girona la presentació de la V Jornada Empresa i Coneixement, que es durà a terme el dilluns 14 de desembre a l'Auditori - Palau de Congressos de Girona. Amb el títol “Reinventa't: innova per competir”, la jornada reunirà directius, empresaris i joves estudiants per debatre sobre la transformació de les empreses en un context de canvi accelerat, disrupció tecnològica i creixent competència.

La jornada està organitzada per l'Associació Espanyola de Directius (AED) i Tribuna de Girona, i compta amb el suport de la Diputació de Girona, CaixaBank i KPMG, entre altres empreses i institucions. Hi participaran una quinzena de destacats experts en diverses matèries dels àmbits econòmic i tecnològic, i es preveu que hi assisteixin prop de mil persones.

La jornada ha estat presentada per Pere Vila, president de la Diputació de Girona; Pau Herrera, president de l'AED, i Jaume Masana, president de Tribuna de Girona i director territorial a Catalunya de CaixaBank.

El president de la Diputació de Girona, Pere Vila, ha destacat que la jornada “és el marc idoni per crear sinergies de treball i compartir coneixements a partir d'experiències pròpies, però també és una molt bona oportunitat per a tots aquells que encara no han iniciat aquest procés de transformació en les seves empreses i que en breu ho hauran de fer, i també en especial per als nous emprenedors, ja que podran acumular experiències per desenvolupar el concepte d'empresa que volen projectar.”

El president de l'AED, Pau Herrera, durant la seva intervenció ha fet esment de les bones perspectives de creixement del país, encara que “les empreses gironines, catalanes i espanyoles han de seguir millorant la seva capacitat de competir. Han de ser capaces no només de canviar, sinó també de transformar-se”, ha afirmat, i ha afegit que “tant els que han començat aquest camí com els que no han de desenvolupar noves habilitats, que consisteixen en ser capaços d'adoptar decisions estratègiques que posen en joc la competitivitat de la seva empresa”. Per a Herrera, trobades com la Jornada Empresa i Coneixement “serveixen per compartir experiències en processos de canvis profunds, de manera que els uns i els altres puguem aprendre tant dels encerts com dels errors”.

També ha participat en la presentació Jaume Masana, president de Tribuna de Girona i director territorial a Catalunya de CaixaBank. Com a directiu de l'entitat bancària, ha volgut destacar que “des de CaixaBank creiem que cal tenir una visió estratègica i avançar-se als canvis, i no anar a remolc de la realitat. En aquest sentit, i en un món digital com el d'avui, la innovació esdevé una eina bàsica per ser líders en el mercat i en un món plenament globalitzat”, ha assegurat.

Masana ha mostrat el seu convenciment en relació amb el fet que “és el moment, per tant, de reinventar-se, de repensar-ho tot, de tenir iniciativa i de ser valent. Així ho valora l'entitat a l'hora d'analitzar projectes i de donar suport a través de Caixa CapitalRisc a nombroses iniciatives empresarials que els emprenedors del país posen en marxa”.

A més, ha valorat positivament el contingut de la jornada d'enguany, que compta amb “els millors especialistes i exemples en innovació” i, per tant, “és absolutament imprescindible. Des de Tribuna Girona i des de CaixaBank ens complau, un any més, donar suport a la jornada i ser-ne un dels patrocinadors principals. Crec que és un privilegi que Girona aculli una jornada d'alt nivell com aquesta, i encoratgem tots els empresaris i emprenedors gironins a no perdre-se-la”.

Una jornada per debatre sobre innovació, tecnologia i transformació empresarial

La cinquena edició de la Jornada Empresa i Coneixement s'estructura en sis sessions diferents, en què participaran un total de setze ponents.

Les diferents intervencions posaran el focus en el context actual i la seva transformació contínua, i exposaran exemples tant d'empreses que s'han transformat amb èxit com de les estratègies, els processos i les noves eines que han implementat per aconseguir-ho. També es debatrà sobre quins aprenentatges en relació amb els negocis d'Internet poden aplicar-se a les empreses tradicionals, es comptarà amb el testimoni de directius que han liderat transformacions (en molts casos, aplicades a les seves empreses) i s'aprofundirà en tendències i innovacions que anticipen nous canvis.

L'edició d'enguany compta amb directius i experts de llarga trajectòria en diferents àmbits, la qual cosa permetrà oferir diferents aproximacions a la realitat empresarial actual i proporcionar als assistents de la jornada una visió global del context. Entre d'altres, destaquen les intervencions de Bernardo Hernández, director de Flickr i vicepresident de Producte de Yahoo (2013-2015), i alt directiu de Google durant vuit anys; David Muntañola, director general comercial i de màrqueting de Correos; Geoff Brigham, assessor jurídic de Wikimedia Foundation i membre del consell d'administració d'eBay durant vuit anys; Francisco Hortigüela, director de comunicació i relacions institucionals de Samsung Iberia; Alfons Cornella, fundador d'Infonomia i un dels experts més destacats en tecnologia i innovació a escala internacional.