L'economia espanyola frena el procés de recuperació el tercer trimestre amb un creixement del 0,8% en relació amb el segon trimestre, cosa que suposa reduir en dues dècimes l'increment intertrimestral que es va registrar el juny en relació amb el març, segons les dades avançades de la Comptabilitat Nacional Trimestral de l'Institut d'Estadística espanyol. Tot i aquesta desacceleració en termes trimestrals, el PIB interanual va registrar el tercer trimestre un creixement del 3,4%, tres dècimes més que el registre del segon trimestre i encadena set trimestres seguits en positiu. Per trobar una taxa similar al 3,4% cal remuntar-se fins el quart trimestre del 2007 quan el PIB va augmentar un 3,6%.

L'Institut Nacional d'Estadística ha publicat aquest divendres les dades avançades de l'evolució del PIB espanyol. En aquestes dades no es dóna referència sobre quins components del PIB han estat el protagonistes més o menys actius de l'activitat econòmica durant el període estudiat.

Aquestes xifres avançades es confirmaran el dijous 26 de novembre d'aquest any quan es publiquin les taules i els quadres complets de la Comptabilitat Nacional Trimestral.