Els ramaders catalans també podran acollir-se finalment als ajuts per la crisi de preus de la llet. "Hem reclamat i insistit en allò que és just, perquè tal com s'havia plantejat inicialment, els nostres ramaders quedaven fora de l'ajut i això no era acceptable sota cap punt de vista", ha explicat el director general d'Agricultura i Ramaderia, Alfons Vilarrasa, Ara, un total de 66 explotacions de boví catalanes més afectades podran acollir-se als ajuts estatal (de 20 milions) i europeu ( de 25,5 milions) per la crisi de la llet.

Segons la reunió d'aquest dimecres, respecte a l'ajut estatal de mínims de 20 milions d'euros, es farà en base a dos ombralls de preus percebuts durant tots el període d'abril a juliol, amb el tram de 0,259 i de 0,285 euros per litre, pagant 300 i 110 euros per vaca respectivament. A Catalunya es podran acollir a aquest ajut un total de 66 explotacions.

Així mateix, durant la reunió ahir a Madrid amb Fernando Miranda, director general de Producciones y Mercados Agrarios, es va acordar que l'ajut europeu pels ramaders de boví de llet de 25,5 milions d'euros es repartiria en base als quilograms de llet produïts. Properament es publicarà el Reial decret corresponent. El límit per beneficiari és de 50.000 euros i es tramitarà com un complement a la declaració de la DUN.

Des del Departament es donarà suport als beneficiaris que hi tinguin dret perquè validin les dades dins el termini i no es perdi cap ajut.