L'Índex de Confiança dels Consumidors (ICC) va créixer al setembre deu dècimes respecte l'agost i es va situar en els 106,1 punts, 16,8 punts més que fa un any. Així, va assolir un nou màxim i ja suma set mesos consecutius per sobre els 100 punts. Aquesta estabilitat s'ha assolit per l'augment de les expectatives en 1,2 punts, fins als 114,9, que compensa el descens d'un punt en l'índex de situació actual. Es tracta de 12,7 punts més respecte el setembre de l'any passat. A banda, l'indicador de la situació actual ha augmentat 20,9 punts (97,2). En termes percentuals, l'ICC augmenta un 15,8% com a resultat del creixement del 21,5% de la situació actual i un increment de l'11,1% en les expectatives.

Segons el Centre d'Investigacions Sociològiques, en termes trimestrals, l'ICC va arribar en aquest tercer trimestre de l'any a un nou màxim, i se situa en els 105,9 punts, un 3,7% per sobre el trimestre anterior. A més, l'índex de situació actual arriba fins als 97,3 punts i supera el major valor registrat fins ara, 91,1 punts en el segon trimestre d'aquest 2015 i creix un 6,8% respecte aquest període. Per la seva part, l'índex d'expectatives, que va arribar al seu anterior màxim en el primer trimestre d'aquest any, experimenta un nou avançament de l'1,1% davant aquest mateix període i de l'1,2% en relació al trimestre anterior.

L'índex de valoració de la situació actual es va situar al setembre als 97,2 punts, amb un descens d'un punt en relació a l'obtingut el passat mes d'agost. Aquest retrocés en la valoració de la situació actual guarda relació amb el caràcter estacional del mercat de treball, ja que la valoració del mercat de treball presenta aquest mas un significatiu descens de 4,1 punts. Per la seva part, la valoració de la situació econòmica general millora nou dècimes i arriba a un nou màxim a la seva sèrie en situar-se en 105 punts i la valoració de la situació a les llars augmenta en quatre dècimes, encara que aquest cas continua lluny dels valors màxims de la sèrie.

L'índex d'expectatives arriba al setembre als 114,9 punts, un avançament d'1,2 punts respecte el mes anterior i un nou màxim en la seva sèrie. L'evolució dels seus tres components presenta algunes diferències. Així, mentre les expectatives sobre la situació econòmica general es mantenen estables (+0,1 punts), les expectatives sobre llars i mercat de treball creixen 1,8 punts en ambdós casos.