''El desig de la Unió Europea és que el Midcat estigui construït el 2020'', segons ha anunciat Miguel Arias Cañete, comissari de Política Climàtica i Energia de la Comissió Europea en el transcurs de l'acte d'inauguració de la jornada 'El gas natural i la seguretat energètica d'Europa' organitzada per la Fundació Gas Natural Fenosa. Arias Cañete ha explicat que el projecte d'interconnexió ja té un pressupost assignat de 470 milions, dels quals uns 170 milions corresponen a les obres en territori espanyol . El conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, ha ''lamentat'' el retard d'aquesta infraestructura de connexió energètica que s'acumula per la ''manca d'entusiasme'' del govern francès.

Les intervencions dels representants institucionals en l'acte d'obertura de la jornada 'El gas natural i la seguretat energètica d'Europa' organitzada per la Fundació Gas Natural Fenosa han coincidit totes elles en la necessitat d'incrementar la capacitat d'interconnexió entre la península ibèrica i la resta de territori de la UE.

L'objectiu és reduir al màxim la dependència del subministrament energètica procedent de Rússia i per tant millorar la ''seguretat'' de subministrament d'una energia que en un 66% del consum total europeu s'ha d'importar, segons dades facilitades pel comissari Arias Cañete.

En el transcurs de la seva intervenció, el conseller d'Empresa i Ocupació, ha ''lamentat'' el retard d'aquesta infraestructura ''bàsica'' per a la competitivitat de la indústria catalana. Felip Puig ha afegit que aquest retard és fruit del ''poc entusiasme'' del govern francès en desplegar inversions per construir aquesta interconnexió.

Tot i la ''complexitat'' del projecte, per l'oposició del govern francès, el comissari Arias Cañete ha manifestat el seu ''desig'', compartit amb la resta de membres de la Comissió Europea de què la interconnexió entre Espanya i França sigui una realitat l'any 2020. De moment, ha dit el comissari, ja s'ha aprovat un pla d'inversions en una primera fase per construir aquesta interconnexió que tindrà un cost de 470 milions, dels quals uns 200 milions serien per construir la infraestructura en territori espanyol i la resta per construir la connexió en la vessant nord del Pirineu, ja en territori francès.