El secretari d'Ocupació i Relacions Laborals, Joan Aregio, ha assegurat aquest divendres al matí que l'augment de l'atur aquest setembre, en gairebé 7.000 persones, "entra dins de la normalitat" dels mesos de setembre, quan s'acaben molts contractes d'estiu. Així, considera que la xifra "no trenca la tendència" positiva dels últims 27 mesos de descens interanual de l'atur, però admet que cal seguir treballant per reduir encara més la xifra de persones desocupades. Aregio ha explicat que l'atur ha augmentat al sector serveis i a l'agricultura i ha millorat a la construcció i la indústria.

Aregio ha recordat que aquest ha estat el segon millor setembre dels últims cinc anys, que venim d'un agost millor en contractació que el del 2014, que el descens de 62.000 persones i 10% d'atur respecte el setembre passat és la millor dada des del 1999 i que ja és el 27 mes consecutiu de descens interanual de l'atur.

Joan Aregio ha recordat que des que hi ha crisi econòmica, al mes de setembre tradicionalment augmenta l'atur i per això no s'ha sorprès. Ha volgut destacar que l'increment, més gran que el setembre de l'any passat, s'ha donat sobretot al sector serveis, quan acaben molts contractes estiuencs, i també a l'agricultura i en les persones que busquen la seva primera feina, just quan acaben els estudis a l'estiu. Igualment, ha remarcat com a positiu el descens de l'atur en la construcció i sobretot la baixada del 16% interanual de l'atur a la indústria.

El descens a l'afiliació a la Seguretat Social, de 6.700 persones, coincideix pràcticament amb l'increment de l'atur, però també és el segon millor setembre dels últims cinc anys, amb 100.000 persones més afiliades que fa un any.