El grup SSCW, filial del Grup Bright Food, ha formalitzat avui l'adquisició de Miquel Alimentació Grup, empresa líder del sector de distribució alimentària a Espanya, amb una xifra de facturació al voltant dels 900 milions d'euros

El grup SSCW és el major grup franquiciador i distribuïdor de marques alimentàries a la Xina. La seva xarxa de distribució inclou més de 100.000 punts de venda. L'objectiu del grup xinès és la construcció d'una plataforma europea i global de subministrament i distribució.

Per Bright Food a l'adquisició de Miquel Alimentació Grup suposa la primera operació a Europa en el sector de la distribució i una oportunitat per comercialitzar en el mercat asiàtic les més de 17.000 referències i els 2.000 productes de marca pròpia que el grup català distribueix en l'actualitat . Al seu torn facilitarà la introducció dels seus productes en el mercat espanyol i europeu. Pere Laymon, actual director general de Miquel Alimentació Grup, continuarà sent el màxim executiu de la companyia.

En l'operació, que ha estat mitjançada pel banc d'inversió GBS Finances, han participat també dos inversors estratègics: JIC Investment i Grup DHT.

Ge Junjie, vicepresident del grup Bright Food i president de SSCW, explica que la seva companyia persegueix desenvolupar una plataforma global integral de subministraments i distribució. "L'adquisició de Miquel Alimentació Grup és un pas clau per a la construcció d'aquesta plataforma. Alhora, també és una oportunitat perquè les empreses europees puguin enviar els seus productes al mercat xinès a través del canal de MAG ", afirma.

D'altra banda, per al president de Miquel Alimentació Grup, "aquesta operació és la culminació d'una trajectòria empresarial d'èxit i suposa un punt i seguit en la història de la companyia, orientada a l'expansió".

Sobre Miquel Alimentació Grup

Miquel Alimentació Grup és líder del sector de la distribució majorista alimentària, en la comercialització de productes de marca pròpia i el major operador logístic a Espanya. L'empresa va ser fundada el 1925 a Figueres (Girona) i té la seva seu central a Vilamalla (Girona). En 2014, el grup va facturar més de 900 milions d'euros.

Miquel Alimentació està estructurada en cinc àrees de negoci: Cash & Carry, Franquícies (amb les ensenyes Suma i Spar), Majorista, Food Service i Export. En el negoci de Cash & Carry és el segon operador més important del mercat espanyol.

Sobre Bright Food

Conglomerat industrial públic amb seu a Xangai, format per 18 empreses i quatre companyies cotitzades a la Xina, amb una facturació de 18.000 milions d'euros. El grup està especialitzat en la indústria de consumer food i abasta explotacions agrícoles, fabricació de productes alimentaris, distribució i logística. Bright Food disposa de més de 100.000 punts de venda. Durant els últims anys ha realitzat diverses adquisicions a nivell internacional, entre les quals cal destacar Weetabix al Regne Unit, Tnuva a Israel i les realitzades a França, Itàlia i Austràlia.