La despesa mitjana del turisme internacional a l'agost a Catalunya es va situar en 958 euros per turista, cosa que suposa un màxim històric en la sèrie del Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme. Els ingressos totals registrats a l'agost per part dels turistes internacional es va enfilar fins els 2.241 milions d'euros, per sota del rècord històric que ara per ara manté l'agost de l'any passat amb 2.246 milions d'euros. Amb aquestes xifres, la despesa diària per turista va ser de 104,8 euros, per sota dels 105,3 euros de despesa que es van registrar a l'agost del 2012. En el conjunt de l'estat espanyol, el turisme internacional es va deixar 9.462 milions, la millor xifra de la sèrie.

La despesa total realitzada pels turistes internacionals que van visitar Catalunya a l'agost va sumar 2.241 milions d'euros, el 0,2% menys que a l'agost de l'any passat que ara per ara amb 2.246 milions d'euros són l'actual sostre històric de despesa turística a Catalunya, segons l'Enquesta de Despesa Turística (EGATUR) que elabora la subdirecció general del Coneixement i Estudis Turístics del Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme.

Aquesta xifra agregada de 2.241 milions d'euros de despesa turística estrangera a Catalunya suposa que cada dia es van ingressar 72,3 milions d'euros en consum turístic.

L'observació de la sèrie històrica del Ministeri en relació amb la despesa total agregada, la mitjana per turista i la mitjana diària per turista indica que s'ha produït un nou sostre en el component de la mitjana de despesa per turista durant el mes d'agost, que amb 958 euros ha marcat un nou màxim.

Mentre que s'ha registrat un rècord amb la mitjana de despesa, no ha estat així en l'agregat de la despesa total de l'agost i tampoc en la despesa diària, que ara per ara tenen els seus sostres a Catalunya en l'agost de l'any passat (2.246 milions d'euros) i en l'agost del 2012 (105,3 euros diaris), respectivament.

Catalunya va ser el segon destí elegit pels turistes estrangers amb una quota de recepció del 23,7% del total, amb 2.241 milions d'euros, amb una disminució del 0,2% en relació amb l'agost de l'any passat.

A Catalunya es destaca la bona evolució de la despesa dels mercats asiàtics i nord-americans, mentre que ha caigut la despesa total dels turistes russos.

En el conjunt de l'estat espanyol, la despesa turística estrangera va suposar un desembors del 9.462 milions d'euros, amb un creixement del 4,1% en relació amb l'agost de l'any passat. Aquesta xifra agregada és la més alta de la sèrie històrica de despesa turística a l'estat espanyol.