Les empreses del sector turístic com els establiments hotelers, les agències de viatges, els serveis d'allotjament, els restaurants i els operadors turístics van registrar una contractació mitjana de 272.776 treballadors a la Seguretat Social entre els mesos de juny, juliol i agost, segons la companyia de treball temporal Randstad. Aquesta xifra que s'ha registrat aquest estiu és la més alta de la història, segons la sèrie de mitjana d'afiliats a la Seguretat Social en aquests mesos d'aquest sector que comença el 1999. En relació amb l'any 2007, abans de començar la crisi, el nombre de treballadors contractats s'ha vist incrementat aquest 2015 en 34.064 treballadors, un 14,27% més d'empleats.

El sector turístic català ha registrat durant els mesos d'aquest estiu xifres de rècords històrics tant pel que fa al nombre de visitants que han passat per alguna recepció d'hotels instal·lats a Catalunya com de nombre de pernoctacions, segons les últimes dades publicades aquesta setmana per l'Institut d'Estadística espanyol. També hi hagut xifres rècords de visitants estrangers, segons les estadístiques de Frontur, del Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme.

Aquests nous màxims també s'han traduït en xifres rècord de contractacions laborals com es demostra en un estudi elaborat per la companyia d'empresa temporal Randstad. L'estudi revisa la sèrie històrica de la Seguretat Social de contractació mitjana dels mesos de juny, juliol i agost i arriba a la conclusió que els 272.776 treballadors contractats de mitjana durant aquests mesos a Catalunya és la xifra més alta des del 1999, any que comença la sèrie de la Seguretat Social.

El millor mes a Catalunya d'aquest estiu ha estat el mes de juliol, amb una mitjana de contractació de 278.315 empleats de mitjana.

En relació amb l'any passat, el nombre de nous contractes durant aquests tres mesos de l'estudi s'ha incrementat en un 4,3% i si la comparació es fa en relació amb la plantilla que tenia el sector abans de començar la crisi, l'any 2007, l'increment de contractació de treballadors ha estat del 14,27%, 34.064 empleats més que la plantilla que hi havia en aquell any.

De fet, segons es pot observar en l'estudi de Randstad, dels últims vuit anys, només entre els anys 2008 i el 2009, els pitjors de la crisi, ha caigut el nombre de treballadors contractats de mitjana durant aquest període de l'estiu. Mentre que el 2008 hi havia 245.085 empleats, el 2009 es van reduir fins els 235.847 empleats, amb un retrocés del 3,77% menys.

En el conjunt de l'estat espanyol, la contractació d'aquest sector turístic s'ha enfilat fins els 1.584.399 empleats de mitjana durant els mesos d'estiu, també la xifra més alta registrada des del 1999. Aquesta bona xifra s'ha obtingut després que aquest mes de juliol s'hagi obtingut la major contractació en el sector en un mes superant per primera vegada l'1,6 milions d'empleats i un mes d'agost que amb 1,593 milions s'ha convertit amb el segon millor mes de la història en el conjunt de l'estat espanyol.