Els dies 21 i 23 de setembre, s'està duent a terme a les ciutats d'Estocolm i Oslo, respectivament, un cicle de trobades comercials i presentacions promocionals de l'oferta turística de les destinacions turístiques gironines adreçada a una quarantena d'agències de viatges majoristes i minoristes de Suècia i Noruega, i trenta-set mitjans de comunicació d'ambdós Països Escandinaus.

L'any 2014 varen visitar Catalunya 758.000 turistes. L'estada mitjana dels visitants va ser de 6,2 dies i varen generar una despesa de 151,20 euros per dia i persona.

Avui, tarda de dilluns 21 de setembre, a l'espai PS Matsal de la ciutat sueca d'Estocolm, s'ha fet el workshop de la Costa Brava i el Pirineu de Girona, impulsada pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona, amb col·laboració de l'Agència Catalana de Turisme, en què tretze entitats i empreses gironines - Associació de Turisme, im de Palafrugell, CEIP Torrent API, Evenia hotels, Hotel Carlemany, Lloret Convention Bureau, PGA Catalunya Resort, Sallés Hotel & Spa Mas Tapiolas, Samba Hotels, Silken Park Hotel San Jorge, Terraza Grup, Turismon Travel, Xon's Hotels & Apartments- han mantingut entrevistes amb vint agents i operadors turístics suecs per donar a conèixer els productes específics de la destinació Costa Brava i Pirineu de Girona. Entre les agències destacades que han assistit hi havia Jambo Tours, Trawel AB, Ski Unlimited, Din VenResa, Alpine Legends i Travel2Opera, entre d'altres.

Seguit a la reunió de treball i d'intercanvi entre professionals, s'ha fet una presentació audiovisual de la destinació Costa Brava i Pirineu de Girona adreçada als agents de viatge i als vint-i-cinc periodistes mitjans de comunicació. L'acció ha finalitzat amb un còctel gastronòmic, elaborat pel restaurant Els Tinars de Llagostera, amb una estrella Michelin, desplaçat a Suècia per l'ocasió.

Dos dies més tard, el dimecres 23 de setembre, a l'acadèmia Kulinarisk de la ciutat noruega d'Oslo, tindrà lloc el workshop de la Costa Brava i el Pirineu de Girona entre entitats i empreses gironines i quinze agents i operadors turístics i una dotzena de periodistes de l'àrea metropolitana. Després de les reunions de treball, s'oferirà també la presentació de la destinació als assistents seguit del còctel ofert pel restaurant Els Tinars.

Amb l'acció promocional endegada pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona als Països Escandinaus es pretén estimular el mercat nòrdic envers dels destinacions gironines i potenciar productes com ara el turisme de negocis, esportiu i cultural.

Segons dades ofertes per l'Observatori d'Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya, l'any 2014 varen visitar 758.000 turistes Catalunya. L'estada mitjana dels visitants va ser de 6,2 dies i varen generar una despesa de 151,20 euros per dia i persona. Els turistes escandinaus que viatgen a les diferents destinacions catalanes s'interessen productes com ara el sol i platja, cultura i activitats d'oci a la natura. El 76,8 % s'allotja en establiments hotelers i el 14,1 % en apartaments turístics.