Mercadona va tancar l'exercici 2014 amb un volum de compres a les comarques gironines que arriba als 386 milions d'euros, un 8,8% més que l'any anterior, va informar la cadena de supermercats. Amb 28 establiments a la demarcació, la cadena de supermercats dóna feina a 1.066 gironins.

La companyia liderada per Juan Roig sol tenir relacions de llarga durada amb empreses proveïdores, fins al punt que alguns -coneguts com a interproveïdors- fabriquen en exclusiva per a Mercadona. A Girona, mantenen aquesta relació estratègica amb la cadena empreses com Font Agudes (aigua) o Monter (embotits). La primera, amb seu a Arbúcies, va comercialitzar l'any passat més de 369 milions de litres d'aigua, mentre que la segona, amb seu a Sant Jaume de Llierca, va sumar una producció de 19 ,2 milions de quilos d'embotits curats.

Si a aquestes dades cal sumar-hi les compres a la resta de proveïdors gironins -com Noel i La Selva, entre d'altres- l'any 2014 Mercadona va comercialitzar més de 27,4 milions de quilos d'embotits gironins, cosa que equival a 1.141 camions tràilers carregats d'embotits.

El creixement de Mercadona a Catalunya ha propiciat que aquests dos interproveïdors seguissin invertint. Concretament, l'any 2014, la inversió conjunta de Font Agudes i Embutidos Monter ha superat els 7 milions d'euros.

La cadena de distribució també destaca que amb la implantació del nou model de venda de fruita i verdura de proximitat, ha permès comprar més de 350.000 quilos de pomes de Girona.

En el conjunt de Catalunya, Mercadona manté una relació comercial amb 1.832 pimes que donen feina a més de 34.000 persones. Entre aquests destaquen els 16 interproveïdors catalans de Mercadona que donen feina estable a 4.712 persones i que l'any passat van fer una inversió conjunta de 94,9 milions d'euros. Actualment, l'ocupació generada per la companyia a Catalunya (directa i indirecta) assoleix gairebé els 50.000 treballadors.

El 2014, la inversió de la companyia a Catalunya ha estat de 148,9 milions d'euros. Aquesta quantitat s'ha destinat principalment a l'obertura de noves botigues, a l'equipament i la reforma de supermercats per adaptar-los als estàndards actuals de l'empresa, i a la continuació de les obres del bloc logístic d'Abrera on enguany s'han destinat 69 milions d'euros. Aquest tipus de magatzem intel·ligent suposarà una inversió final de 300 milions d'euros i ocuparà una superfície construïda de més de 110.000 metres quadrats.