Les exportacions catalanes de productes industrials d'alt contingut tecnològic han augmentat un 9,1% al segon trimestre d'aquest 2015 en relació amb el mateix període de l'any anterior. Segons l'Institut d'Estadística de Catalunya (Idescat) les vendes d'alta tecnologia han pujat fins als 1.513,9 milions d'euros sobretot per l'augment de les exportacions dels productes farmacèutics (16,2%), ja que les vendes de productes informàtics, electrònics i òptics han disminuït un 9,5%. Per àrees geogràfiques, destaca el comportament positiu de les exportacions d'alta tecnologia fora de la UE-28, que amb un augment interanual del 17,5% ja representen el 54% del total d'exportacions d'aquest nivell.

Per la seva banda, les vendes a la UE-28 s'han mantingut pràcticament estables (0,6% interanual).

Les vendes dels productes industrials de nivell mitjà alt, amb un valor de 7.757,9 milions d'euros, han augmentat un 6,6% al segon trimestre. Aquesta dada s'explica tant per l'augment dels materials i equips elèctrics; maquinària i vehicles (5,9%), com pel dels productes químics (9,2%). La Unió Europea ha estat el principal mercat de les vendes de productes de nivell mitjà alt, que representen el 67,5% del total, i han augmentat un 8,2% en relació amb el segon trimestre de l'any passat.

Els productes industrials de nivell tecnològic mitjà baix han suposat un import de vendes de 2.193,4 milions d'euros, xifra que representa un augment del 6,2% al segon trimestre. Les vendes d'aquest nivell a la UE-28 han augmentat un 12,9% interanual, mentre que les exportacions a la resta del món han disminuït (-4,7%).

Les vendes dels productes de nivell tecnològic baix (amb un valor de 3.892,4 milions d'euros) també han incrementat (9,4%) al segon trimestre del 2015. En aquest cas, les vendes a la resta del món són les que més han augmentat (15,5%) i les destinades a la Unió Europea han augmentat un 6,3%.

Les importacions han augmentat en tots els nivells

Al segon trimestre del 2015, les compres dels productes de nivell tecnològic mitjà alt són els que més han augmentat a l'estranger (11,9% interanual), seguit de les de nivell baix (9,3%), les d'alt contingut tecnològic (8,5%) i les de nivell mitjà baix (4,8%). Per àrees geogràfiques, les compres fora de la UE-28 de tots els nivells (excepte les del mitjà baix) han registrat augments al voltant del 20%, mentre que les compres a països de la UE28 han augmentat a tots el nivells, excepte en el nivell alt (-1,1%).