El gener del 2015 a Catalunya hi havia un total de 301.145 assalariats públics, segons el registre central de personal del Ministeri d'Hisenda, cosa que suposa una reducció de l'1,1% en relació amb fa cinc anys, segons un estudi de Pimec. Amb aquesta xifra, Catalunya és l'autonomia de l'Estat amb menor pes d'assalariats públics i al gener del 2015 suposaven el 10% del total, per sota de les Illes Balears i el País Valencià que tenien un pes de l'11,8% i el 12,2%. Extremadura és on la contractació pública té més pes amb el 25,5% del total. Pimec destaca el model de concertació en el sector d'ensenyament i sanitat com el fet diferencial que fa baixar el pes dels assalariats públics a Catalunya.

Els empleats públics a Catalunya es distribueixen entre Administració central (9,0%), Administració autonòmica (54,7%), Administració local (28,1%) i Universitats (8,2%). Aquesta estructura és diferent de la de la resta de l'Estat pel menor pes dels treballadors dependents de l'Administració central. Pel que fa als empleats de la Generalitat, al 2014 hi havia 200.922 treballadors, xifra pràcticament idèntica al 2008. Destaquen pel seu pes ensenyament i salut, que sumen gairebé el 70%. Pel que fa a la seva vinculació laboral, una mica més de la meitat d'aquests treballadors són funcionaris, un 40% laborals indefinits i un 20% interins.

Val d'Aran, Alta Ribagorça i Baix Camp, major proporció d'empleats

L'administració local, per la seva banda, compta amb 90.183 empleats. Territorialment, si els relacionem amb la població que serveixen i amb el conjunt d'ocupats, les tres comarques amb major proporció de treballadors públics són la Val d'Aran, Alta Ribagorça i Baix Camp, mentre que on aquests ratis són menors és al Pla de l'Estany, Vallès Occidental i la Garrotxa.