La Generalitat destinarà 400.000 euros a subvencionar préstecs mitjançant el programa Capitalcoop per facilitar l'accés de cooperatives i societats laborals i perquè aquestes entitats incrementin els seus fons propis i així millorin la seva solvència financera. Podran acollir-s'hi els préstecs bancaris destinats a la capitalització formalitzats entre l'1 de gener i el 31 d'octubre del 2015 i l'import de la subvenció constarà de dues parts, en funció de l'import del préstec i l'import dels interessos. Així, la subvenció finançarà fins el 50% de l'import del préstec destinat, fins a un màxim de 2.000 euros. Una de les condicions és que el capital es mantingui durant un mínim de cinc anys a l'entitat.

El programa parteix des de la premissa que un equilibri entre fons propis i endeutament és bàsic per al balanç d'una companyia i a partir d'aquí les persones físiques o jurídiques que demanin un préstec per a la capitalització de la seva entitat podran rebre, en paral·lel, una subvenció per finançar part del deute assumit i dels interessos que es generin. D'altra banda, les entitats financeres es comprometen a estudiar l'obertura d'una línia de finançament, especialment de circulant, per a les cooperatives i societats laborals que hagin augmentat en el seu capital social a través d'aquest programa.

El préstec haurà de ser d'almenys 3.000 euros, amb un període d'amortització d'entre tres i sis anys, amb un Euríbor (12 mesos) més el 3,5%, no pot ser objecte de subrogació, no ha de tenir carència i cada entitat financera podrà aplicar les comissions que consideri oportunes, entre el 0% i el 0,5%.

En quant a la subvenció per finançar el cost financer associat al préstec, fixat per l'entitat de crèdit que concedeix en 3,5 punts, podrà arribar a un màxim de 500 euros per persones física o jurídica.

La iniciativa ha estat possible després de l'acord signat entre el Departament d'Empresa i Ocupació, la Fundació Seira, que dóna suport financer a les cooperatives de treball associat; diverses entitats de finances ètiques i cooperatives (Cajamar, Laboral Jutxa, Fiare Banca Etica i Coop57) i dues Societats de Garantia Recíproca (Avalis i Oinarri).