La despesa dels turistes estrangers a Catalunya ha assolit els 8.588 milions d'euros entre gener i juny, el que equival a un creixement del 5,52% interanual i representa un nou rècord en aquesta estadística, segons ha publicat aquest dijous el ministeri d'Indústria, Energia i Turisme. Les dades de l'enquesta Egatur mostren que Catalunya concentra durant els set primers mesos de l'any el 23,1% de la despesa de tots els turistes estrangers que visiten Espanya. La despesa per visitant s'ha mantingut als 878 euros (amb un estancament en el 0,0% interanual), mentre que els ingressos diaris per turista han crescut un 2,7%, fins assolir els 126 euros de mitjana.

Segons les dades d'Egatur, la despesa dels turistes estrangers a Catalunya ha estat de 2.204 milions d'euros només durant el mes de juliol, el que equival a un creixement del 2,1% interanual. Catalunya concentra el 24,9% de la despesa total dels turistes estrangers a tot l'Estat, lleugerament per darrere de les Illes Balears. La despesa mitjana per turista s'ha situat en els 942 euros, el que representa un 6,4% menys interanualment, mentre que els ingressos diaris han caigut fins els 106 euros de mitjana, el que equival una reducció del 2,0%.

A nivell de l'Estat, la despesa dels turistes internacionals aconsegueix la seva millor xifra històrica en un mes de juliol amb 8.841 milions d'euros, un 8,8% més. Aquesta millora es deu tant a l'augment del flux de turistes del mes (+ 6,3%) com al creixement de la despesa mitjana per persona (+ 2,4%), que s'ha situat en 1.007 euros, i al creixement de la despesa mitjana diària (+ 2,7%), fins als 106 euros.

En els set primers mesos de l'any, els turistes internacionals van gastar 37.129 milions d'euros, el que va suposar una variació del 7,7% sobre el mateix període de l'any anterior, superant també el millor registre de la sèrie històrica d'Egatur. El Regne Unit va ser el primer emissor en els primers set mesos l'any, amb una despesa de 7.580 milions d'euros. Alemanya va efectuar una despesa de 5.514 milions i França va deixar 3.604 milions a l'economia espanyola.