CaixaBank ha comunicat aquest dilluns als representants sindicals de l'entitat bancària que hi ha un "excedent de personal" de 750 persones a Andalusia, les Canàries, Navarra i Burgos. Fonts de l'empresa han assegurat que encara no se sap quants d'aquests treballadors seran acomiadats, ja que alguns podrien acollir-se a la mobilitat geogràfica que planteja l'empresa, atès que a Catalunya falta personal. Representants de la companyia i els treballadors han iniciat les negociacions aquest dilluns. CCOO ha advertit que no acceptarà cap ERO forçós, cap tipus de mobilitat geogràfica obligada ni que els treballadors es vegin forçats a canviar de centre de treball en més de 25 quilòmetres.

A través d'un comunicat, CCOO ha mostrat la seva "sorpresa" davant el fet que la direcció plantegi que hi ha excedents de plantilla quan "es perllonga la jornada laboral de manera sistemàtica en tot el territori d'actuació de CaixaBank".

El sindicat ha proposat d'una banda seguir endavant amb el pla de relleu generacional, el que significa efectuar noves contractacions de plantilla, tant per cobrir els dèficits ja existents com les sortides de les persones que es prejubilin, i d'altra banda donar continuïtat pels propers anys als processos de prejubilacions, com el que està en marxa aquest any 2015.

Actualment Caixabank té 33.600 treballadors i té en marxa un pla de prejubilacions per empleats majors de 58 anys que comportarà la contractació de 700 persones el 2015, alguns els quals ja han començat a treballar.

Les autonomies on l'empresa ha detectat aquest excedent de personal coincideixen amb els llocs on hi havia més oficines de Banca Cívica, que va ser absorbida per CaixaBank.

Les negociacions s'allargaran durant un mes i mig i el proper dilluns 25 de maig hi ha una nova reunió entre sindicats i empresa.