El preu de venda al públic mitjà de la gasolina 95 a Península i Balears s'ha encarit per segon mes consecutiu al març passat i va augmentar un 4,8% fins a situar-se a 1,273 euros per litre. Per la seva banda, el preu mitjà del gasoil A va pujar també un 2,5% respecte al febrer fins a 1,177 euros per litre, segons l'informe de supervisió de la distribució de carburants en estacions de servei publicat aquest divendres per la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC). Els preus sense impostos dels dos carburants van ser superiors a la mitjana europea.

Al març la mitjana mensual de la cotització internacional de referència en euro/litre de la gasolina 95 va augmentar un 9,4% (+3,64 cèntims d'euro al litre). En el cas del gasoil A l'augment va ser del 0,6% (+0,24 cèntims d'euro al litre).

Els marges bruts de mitjana -preu abans d'impostos menys cotització internacional de referència- van augmentar en relació als del mes anterior un 7,1% per a la gasolina 95 i un 13,2% per al gasoil A.

BP va continuar marcant els preus més baixos pel que fa als altres dos operadors principals en gasoil A. Per la seva banda, Cepsa va ser l'operador principal amb preus més baixos en gasolina 95.

Els preus superen la mitjana europea

Al març, els preus abans d'impostos de la gasolina 95 i del gasoil A a Espanya van superar els de les mitjanes europees, encara que les diferències van ser inferiors a les registrades al febrer.

Al mes de febrer (últimes dades disponibles) la demanda de carburants d'automoció, gasolina 95 i gasoil A, va ser superior en un 0,1% a la demanda del mateix mes de l'any 2014. Respecte al gener va disminuir un 5,4%.