L'empresari figuerenc Ernest Plana Larrousse s'ha garantit la reelecció com a president de la Federació d'Organitzacions Empresarials de Girona (FOEG) en ser l'únic candidat a presentar candidatura. Plana va assumir la presidència de la la patronal gironina fa dos anys després de l'assassinat de Jordi Comas.

Tal com s'esperava, la de Plana ha estat l'única candidatura que s'ha formalitzat al tancament del termini de presentació de candidadures, que expirava ahir. Les eleccions estan previstes per al dia 11 de desembre.

Plana s'ha presentat amb una llista de 21 persones, representants de diferents gremis i associacions. Fonts de la patronal assenyalen que és una candidatura continuista, si bé rejovenida respecte l'actual, amb l'entrada de nous gremis i més presència femenina.

Les mateixes fonts, apunten que la intenció de Plana és que Alexandre Juanola segueixi com a vicepresident de la patronal. Així mateix, preveu introduir una segona vicepresidència, que tindria un caràcter més executiu.

A banda de Plana i Juanola, el comitè executiu de la patronal està format en l'actualitat per Josep Serra (tresorer), pels vocals Eudald Castells Martí, Miquel Gotanegra Portell, Eudald Morera Salis, Joan Ribas de Pouplana i Jaume Vila Alcalà, i per Dolors Ros (secretària).

Ernest Plana ha desenvolupat la seva trajectòria professional al món de la mecànica. El seu pare va obrir diferents tallers mecànics que finalment van esdevenir el concessionari de la marca Mercede, que durant més de quaranta anys s'ha convertit en concessionari únic a la demarcació de Girona.

Des de l'any 1998, Plana és president de l'Associació d'Empresaris de Comerç i Reparació de Vehicles i Embarcacions de les Comarques Gironines (CORVE). També és vicepresident de la Federació Catalana de Tallers de Reparació (FECATRA), membre del comitè executiu i la junta directiva de Foment del Treball, de la Fepime. Fa pocs dies, Foment del Treball el va proposar com un dels quinze membres de l'organització per representar-la a la patronal CEOE.