El nombre de clients que van passar per algun dels establiments hotelers entre una i cinc estrelles que hi ha a Catalunya durant el mes d'octubre es va situar en 1.490.200 viatgers, cosa que suposa un increment del 3,47% en relació amb el mateix mes d'octubre de l'any passat, segons ha publicat l'Institut d'Estadística espanyol. La sèrie de l'Institut Nacional d'estadística indica que aquest octubre és el millor mes d'octubre des de l'any 2000 en nombre de viatgers que han passat per les recepcions dels hotels que hi ha a Catalunya. Un altre rècord l'obté el nombre de residents estrangers que han passat per aquestes recepcions que fan que també recullin el millor mes d'octubre de la sèrie.

El nombre agregat de pernoctacions que van contractar aquests viatgers va ser de 4.142.021 nits, cosa que suposa un augment del 3,59% en relació amb l'octubre de l'any passat. Una part rellevant d'aquest increment s'explica pels viatgers de l'estat espanyol que incrementen les seves pernoctacions amb un 7,62% mentre que els estrangers ho fan en un 2,33%.

Els viatgers que van passar per les recepcions d'aquests hotels durant l'octubre, 1.490.200 persones, suposen 50.028 clients més, el 3,47% més, que l'octubre de l'any passat. D'aquests viatgers, 515.105 persones procedien de l'estat espanyol, un 7,41% més, mentre que de fora de l'Estat van passar 975.094 viatgers, l'1,5% més que l'octubre de l'any passat.

El comportament més actiu dels viatgers espanyols que passen per la recepció dels hotels a l'octubre també es repeteix en les pernoctacions contractades. En aquest cas, els viatgers espanyols van contractar 1.001.106 nits, 70.830 nits més que l'octubre de l'any passat, el 7,62% més, mentre que els estrangers van contractar 3.140.915 nits, 71.644 més que l'any passat, amb un increment percentual del 2,33%.

Rècord de viatgers i pernoctacions d'estrangers

La sèrie de l'Institut Nacional d'estadística indica que aquest octubre és el millor mes d'octubre des de l'any 2000 en nombre de viatgers que han passat per les recepcions dels hotels que hi ha a Catalunya.

Un altre rècord l'obté el nombre de residents estrangers que han passat per aquestes recepcions que fan que també recullin el millor mes d'octubre de la sèrie.

Per últim, aquest octubre s'observa un nou rècord de pernoctacions agregades (la suma de pernoctacions d'espanyols i residents estrangers) i rècord de pernoctacions de turistes estrangers que registren el nombre més alt de pernoctacions contractades en un mes d'octubre des de l'any 2000.