El conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, convocarà "dimecres, dijous o divendres" tots els agents del sector del comerç per proposar-los un "gran acord" i demanar-los que mantinguin els horaris comercials que fixa la llei catalana, tot i el recurs d'inconstitucionalitat del govern espanyol que busca unificar els horaris amb els de tot de l'Estat. En una entrevista a Catalunya Ràdio, el conseller ha explicat, d'altra banda, que l'executiu català "té un pla B" perquè BCN World tiri endavant amb independència de quins siguin els seus operadors. A més, ha defensat la legalitat de l'ingrés de 8 milions d'euros per part l'Institut Català de Finances a Panrico, que va coincidir amb 60 acomiadaments.

El conseller ha recordat que s'ha convocat per a aquesta setmana tot el sector -associacions de comerciants, sindicats i altres agents- per fer front comú contra el que veu com un nou atac cap a l'autogovern català i al model comercial. I és que el català "és un model comercial que ha donat mostres que resisteix molt millor que en altres llocs com Madrid", on hi ha més destrucció de llocs de treball i més dificultats per a la conciliació de la vida laboral i familiar dels petits comerciants, ha assenyalat Puig, El conseller confia que "majoritàriament" el sector es mantingui en la llei d'horaris comercials catalana, que com a principal diferència amb l'estatal marca 72 hores d'obertura setmanals, mentre que a Espanya en són 90. En aquest cas, ha puntualitzat Puig, no es tractaria d'un episodi de "desobediència", sinó que la Llei d'horaris comercials "no és obligada" sinó que els botiguers són lliures d'obrir 72 o 90 hores.

Pel que fa a BCN World, Puig ha garantit que aquest és un projecte que "tirarà endavant" independentment de quins siguin els operadors que hi hagi al darrere. Preguntat sobre què passaria si Veremonte no executa l'opció de compra sobre els terrenys abans del termini fixat (que acaba 5 de desembre) i per tant no obté els recursos suficients per impulsar el projecte, el conseller ha assenyalat que està convençut que -en aquest cas que veu improbable- "hi ha operadors internacionals i del país que tenen interès en fer aquesta oferta turística". "El govern té un pla B", hi ha afegit. El conseller s'ha mostrat segur que "aquest serà un projecte que al llarg del 2015 començarà a materialitzar-se".

D'altra banda, Puig ha admès que la donació de 8 milions per part de l'ICF a Panrico va coincidir en el temps amb l'acomiadament de 60 treballadors, però ha matisat que això no vol dir que hagués estat "fraudulenta ni irregular". El conseller ha defensat la legalitat de l'operació.

El conseller també ha assegurat que no hi ha cap multinacional que s'estigui repensant la inversió feta a Catalunya a causa del procés.