04 de novembre de 2014
04.11.2014

Quin dia de la setmana comprar bitllets d'avió

Saps quin dia de la setmana és el més econòmic per viatjar? I a quina hora? Trucs per estalviar en els teus viatges

04.11.2014 | 16:12
Quin dia de la setmana comprar bitllets d'avió

Aconseguir els bitllets d'avió més barats té els seus secrets. Hi ha multitud de mites sobre els passos que cal seguir per aconseguir un vol el més barat possible, però el cert és que aconseguir reservar una plaça pagant el mínim possible no té secrets. Fonamentalment es tracta de mirar, buscar, comparar i tornar a rebuscar. I és que ningú ha dit que buscar vols barats sigui una tasca senzilla.

En qualsevol cas, i malgrat l'existència d'aquests mites, és cert que hi ha una sèrie de trucs i recomanacions útils que ens poden permetre aconseguir vols d'avió barats. Un dels consells més importants que hem de tenir en compte i seguir abans de comprar un bitllet és comparar entre les diferents agències i companyies aèries que ofereixen el destí a què volem viatjar. Per a això, hi ha portals especialitzats.

A Internet es poden localitzar desenes de llocs web que ens poden facilitar aquesta tasca, comparant entre les tarifes de desenes d'aerolínies per trobar quins són els vols amb els bitllets més barats. Hem de tenir en compte, però, si les condicions de les diferents tarifes que ens apareixen són les mateixes i quina d'elles ens convenç més en funció d'aspectes com els horaris dels vols, les condicions de l'equipatge, serveis a bord ...

En qualsevol cas, aquests portals especialitzats en comparar bitllets de vols barats d'avió estan bé per fer-nos una idea del preu de referència que haurem de pagar, però per regla general no hem de quedar amb ells per defecte com a opció definitiva perquè sovint es poden trobar descomptes grans.

Prescindir dels intermediaris

Cal assenyalar que en aquests comparadors no sempre apareixen totes les companyies, en ocasions els preus dels bitllets d'avió no estan actualitzats, de vegades no permet contractar l'anada i la tornada amb aerolínies diferents. Per això, després d'aconseguir els resultats de la recerca amb els vols d'avió més barats no està de més dedicar una mica de temps a seguir buscant. No és estrany que fins i tot ens podem trobar amb la sorpresa agradable d'aconseguir un menor cost comprant directament a la web d'una companyia que a través de la pàgina d'un comparador.

Un altre hàbit convenient per trobar vols barats és prescindir dels intermediaris per a buscar els nostres bitllets d'avió barats. Si és possible, és millor buscar el vol d'avió pel teu compte i prescindir de tercers que sempre es porten part del'pastel' del preu. En aquest sentit, per regla general recórrer als serveis d'una agència de viatges per contractar els nostres vols farà que paguem més.

Si la web de la companyia aèria ho permet -gairebé totes ho fan-, també és important recórrer a l'opció d'escollir dates flexibles per adquirir els nostres bitllets d'avió barats. Aquesta opció és fonamental per trobar vols més econòmics. Si no necessitem volar un dia en concret, aquesta flexibilitat ens pot ajudar a estalviar fins a un 50% en el preu del bitllet. L'horari del nostre trajecte també és fonamental per aconseguir bitllets d'avió més barats. En aquest sentit, hem de saber que si triar volar a mig dia ia mitja tarda pagarem més. En canvi, si busquem el màxim estalvi hem d'optar pels vols de nit o just abans de començar a alba. Per norma general, la clau és pensar que quan més rar sigui el nostre horari, més barats seran els bitllets d'avió.

El dia de la setmana, clau

El dia de la setmana escollit per volar també és un factor clau a l'hora d'aconseguir un estalvi en el preu dels nostres bitllets barats d'avió. Si no tenim una altra opció de volar un dia concret no hi haurà res a fer, però si podem triar, llavors disposem d'una possibilitat d'estalvi important. Per regla general, volar entre dimarts i dijous sempre ens permetrà aconseguir bitllets d'avió més barats que si ho fem durant la resta de la setmana. I és que si és possible és aconsellable fugir dels dilluns, els divendres i el cap de setmana, els dies en què és més difícil trobar vols barats, ja que és quan es concentren gran part dels viatgers i les companyies solen aprofitar aquesta circumstància per incrementar les seves tarifes.

Ser previsor i comprar els bitllets amb temps també ens pot permetre estalviar diners i aconseguir bitllets d'avió més barats. No obstant això, no convé passar-se. L'ideal és comprar el vol entre dues i tres setmanes abans de marxar si el nostre destí és nacional. Per a destinacions internacionals, els terminis són diferents. Així, segons Skyscanner, si viatgem en avió a França haurem de reservar els nostres bitllets amb 7 setmanes d'antelació. Quatre en el cas d'Itàlia, i fins a 21 si viatgem donin avió fins als Estats Units.

Encara que no resulta molt còmode, de vegades la combinació de diverses companyies per volar ens pot permetre estalviar també uns diners i que els nostres bitllets d'avió ens surtin més barats. D'aquesta manera, en ocasions, l'anada amb una aerolínia i la tornada amb una altra ens pot suposar un estalvi important. També l'aeroport triat influirà en el cost dels nostres bitllets d'avió.

Les instal·lacions aeroportuàries secundàries, encara que estiguin més allunyades dels centres urbans, solen oferir tarifes més avantatjoses i preus més barats per als nostres bitllets d'avió que els grans aeroports internacionals. Per a aquest opció, però, és important tenir en compte com viatjarem des de l'aeroport fins al centre de la ciutat (taxi, autobús, tren, metro ...). A vegades, l'estalvi de pagar un vol a un aeroport secundari es'pierde' pel preu que hem de pagar per desplaçar-nos fins al nostre destí final, fent que els nostres bitllets d'avió barats acabin sent més cars del que inicialment pensàvem.

Abans de contractar un viatge d'avió també resulta fonamental mirar les condicions de l'equipatge. Algunes aerolínies en les seves tarifes mostren els preus sense incloure el transport de cap maleta, de manera que si hem de viatjar amb equipatge ens podem trobar amb la desagradable sorpresa que hem d'abonar quantitats extra que poden deixar en res l'estalvi dels nostres bitllets d'avió aparentment barats. Per això, de vegades és convenient viatjar amb una companyia amb un preu en principi més elevat, però que almenys inclou tots els conceptes en la tarifa final i per tant fa que al final els seus bitllets d'avió siguin més barats.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema