Tot i que aquest dimarts el centre de Figueres (Alt Empordà) no registrava més moviment que un dia feiner normal, els comerciants de la ciutat preveuen que la campanya de rebaixes que avui comença serà bona "perquè la gent té ganes de comprar" després d'un mes de juny fluix per culpa del mal temps. A més, confien en el turisme estranger, especialment el francès, per incrementar les vendes conscients que "molts visiten la ciutat atrets pels descomptes de les rebaixes". Durant les primeres hores, els comerços figuerencs han rebut la visita de més curiosos que no pas compradors. I és que molta gent opta per fer les compres més endavant esperant descomptes superiors als que han trobat avui.

La campanya de rebaixes d'estiu a Figueres ha començat aquest dimarts amb poca gent al carrer i menys compradors. Els pocs que s'han acostat durant les primeres hores als comerços del centre de la ciutat ho han fet més amb la intenció de tafanejar que no pas de comprar. La Pepi, per exemple, ha aprofitat que avui tenia hora al dentista per entrar a algunes tendes. Amb tot, reconeix que, en principi, no comprarà res perquè, a diferència de les rebaixes d'hivern, les que avui han començat "no valen la pena" perquè "quan fa calor amb qualsevol cosa pases i no cal gastar-se els diners en roba", ha afegit.

La Maria i la Dolores també han aprofitat una visita obligada a la ciutat per fer una primera ullada a les ofertes. Tot i que han vist "coses interessants" esperaran a més endavant per comprar. I és que avui els descomptes als petits comerços no superaven en general el 30%, mentre que les grans cadenes ja oferien descomptes del 50%.

Tot i la poca afluència de compradors en les primeres hores, la Carme, propietària d'una sabateria al carrer Girona, creu que aquesta campanya de rebaixes anirà bé "perquè la gent té ganes de comprar". En aquest sentit, ha recordat que el mes de juny ha estat molt dolent per culpa del mal temps i que els comerços tenen molt stock per vendre el que farà "els descomptes siguin importants".

La Carme també és optimista perquè cada cop són més els turistes que aprofiten les rebaixes. "Els francesos, especialment els del sud, saben que l'1 de juliol comencen les rebaixes d'estiu", afirma la Carme, el que garanteix unes bones vendes. De fet, molts comerços del centre de Figueres anuncien els seus descomptes en diferents idiomes conscients de la importància del turisme estranger.