Els cellers catalans podran vendre els seus vins i caves a Califòrnia, Texas i Puerto Rico a través de la plataforma Catalan Wines USA, impulsada per la Generalitat a través d'ACCIÓ, l'agència per a la competitivitat de l'empresa adscrita al Departament d'Empresa i Ocupació. Aquesta setmana s'ha presentat l'edició 2014-2015, que s'engegarà aquest octubre. L'objectiu d'aquesta plataforma, que funciona des del 2010, és ajudar els cellers catalans a superar les barreres d'entrada al mercat americà i posar-los en contacte amb importadors, distribuïdors, botigues especialitzades, restaurants i sommeliers de diferents estats del país. El servei permet superar les barreres d'entrada al mercat americà.

En aquesta edició els cellers viatjaran a Los Angeles a l'octubre i a San Juan de Puerto Rico (que és un estat associat dels Estats Units) i Austin durant el primer semestre de l'any vinent. L'interès de la població dels Estats Units pels vins es troba en ple augment, es calcula que el consum d'aquest tipus de producte al país ha registrat un creixement del 84% en els últims dotze anys.

Des de la posada en marxa d'aquesta iniciativa s'han organitzat dotze actes de degustació a més d'una dotzena d'estats americans, contactant més de 3.000 professionals del sector. Durant aquests quatre anys, s'han promocionat més de 80 vins de 26 cellers catalans, representant nou denominacions d'origen.

Actualment s'està desenvolupant l'edició 2013-2014 del Catalan Wines USA. La setmana que ve vuit cellers participaran en una degustació a Phoenix, on per primera vegada un professional local impartirà un seminari sobre els vins catalans als potencials clients de la zona. L'edició es tancarà el mes de maig amb un acte de promoció a Miami.