Els proveïdors de les entitats locals de Catalunya cobraran a partir d'aquest dilluns 139.515.864 milions d'euros corresponents a 29.025 factures pendents dins del primer tram de la tercera fase del Pla de pagament a proveïdors, segons ha informat el Ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques. Aquesta quantitat representa el 8% de la quantitat que el Ministeri ha d'abonar als proveïdors de les entitats locals de tot l'estat espanyol -1.762 milions-, mentre que els proveïdors d'entitats que més cobraran són els de la Comunitat de Madrid -591 milions, que representa el 33% del total-.

Amb el cobrament d'aquestes factures de les entitats locals finalitza també el pagament de totes les factures dels proveïdors corresponents al primer tram de la tercera fase del Pla de pagament a proveïdors del govern espanyol que, sumant els 1.489,7 milions d'euros que van cobrar els proveïdors de la Generalitat a mitjan novembre, ascendeix a 1.629,2 milions.

A partir d'aquest nou pagament que comença aquest dilluns, quedarà pendent el segon tram de la tercera fase del Pla de proveïdors, que només afectarà proveïdors de la Generalitat i de consells comarcals. Segons indica el Ministeri d'Hisenda, el mecanisme de pagament a proveïdors del govern espanyol haurà permès mantenir uns 400.000 llocs de treball arreu de l'Estat.