Els ingressos via impostos han crescut fins novembre un 0,8% en relació amb el mateix període de l'any passat, cosa que posa fi a les taxes negatives que s'arrossegaven de trimestres anteriors, segons ha avançat Cristóbal Montoro, ministre d'Hisenda en el transcurs de la seva intervenció al Senat durant el debat sobre els pressupostos generals de l'Estat. Montoro ha matisat que en termes homogenis, descomptats els efectes de calendari, la recaptació ha crescut un 3,7%, en relació amb el mateix període del 2012. El creixement dels ingressos de l'IVA de les grans empreses el novembre ha estat de l'1,3% en relació amb el novembre del 2012, un increment que Montoro ha qualificat de ''significatiu''.

El ministre d'Hisenda ha explicat que aquestes xifres preliminars són el reflexa d'un millor comportament de tots els impostos, inclosa la recaptació en concepte de l'IRPF que cau un 0,7%, una taxa ''menys negativa'' que les últimes registrades i que són la resposta a l'increment de l'atur.

Montoro ha destacat el bon comportament de la recaptació de l'IVA de les grans empreses que ha crescut l'1,3% el mes de novembre en relació amb el mateix més de l'any passat. Per saber definitivament si hi ha un repunt del consum intern, com apunten la major part de centres d'estudis i organismes oficials, caldrà esperar als primers dos mesos del 2014 quan s'hagin fet efectives les declaracions d'IVA de les pimes, que les presenten cada trimestre.

En relació amb el comportament de la cistella d'impostos especials, en la recaptació de l'impost sobre hidrocarburs els ingressos han crescut el 20%, fruit d'un major nivell de consum de gasolines i gasoils.

El ministre ha dit que amb aquest comportament dels ingressos tributaris es confirmen les previsions pressupostàries realitzades per aquest any i per a l'any vinent de compliment de l'objectiu del dèficit fiscal del 6,5% per aquest 2013 i del 5,8% per al 2014.