La ministra d'Ocupació, Fátima Báñez, ha anunciat aquest migdia una reducció dels models de contracte de treball, de manera que es passarà dels 41 formularis actuals a només 5. "Contracte indefinit, contracte temporal, contracte de relleu, contracte en pràctiques i contracte de formació i d'aprenentatge", ha enumerat Báñez durant la seva intervenció en la comissió d'Ocupació que s'està portant a terme al Congrés dels Diputats. La ministra ha subratllat que aquesta mesura servirà per "facilitar i incentivar la contractació estable de treballadors" i considera que el sistema actual suposa "una barrera per al petit empresari a l'hora de contractar".

La ministra ha assegurat que "és un problema que solucionarem d'aquí a molt poc" perquè els "treballs tècnics estan molt avançats i els enllestirem aviat amb els interlocutors socials".

La responsable del ministeri d'Ocupació ha afegit que "aquesta simplificació de contractes "persegueix facilitar la contractació i donar seguretat jurídica al treballador" i ha sostingut que "manté els incentius existents presentant-los d'una manera més clara a través d'un model més únic".

A banda de la reducció de models de contracte, ha afegit que el govern espanyol està treballant per "reflectir en la llei d'ocupació tots els incentius existents en matèria de contractació". En aquest sentit, ha explicat que aquests incentius quedaran reflectits en "un únic text legal" i que d'aquesta manera "s'evitarà la dispersió normativa actual i facilitarà el coneixement exacte dels mateixos als subjectes d ela relació laboral".