Les pernoctacions en establiments hotelers a Catalunya han arribat als 7,4 milions durant el mes de juliol, un 0,2% més interanual, segons ha publicat aquest divendres l'Institut d'Estadística espanyol (INE). Les pernoctacions de residents a l'estranger al juliol han assolit els 5,82 milions, un 2,5% més ara fa un any, mentre que les pernoctacions de residents a l'Estat han caigut als 1,57 milions, un 7,3% menys. Catalunya concentra el 23,2% de les pernoctacions hoteleres de residents estrangers a l'Estat, només per darrera de les Illes Balears, amb el 37,9%. Pel que fa als residents a Espanya, Catalunya acull el 12,7% de les pernoctacions, per darrera d'Andalusia (25,4%) i el País Valencià (16%).

El grau d'ocupació de les places hoteleres ofertes ha arribat al 71,8% a Catalunya durant el mes de juliol, només per darrera de les Illes Balears (89,9%) i les Canàries (75,1%). La mitjana d'ocupació hotelera al conjunt de l'Estat ha estat del 65,3%.

Els hotels espanyols han acollit 37,6 milions de pernoctacions el juny, un 0,5% més interanual. Les pernoctacions de residents a l'Estat han disminuït un 1,4%, mentre que les dels residents a l'estranger han augmentat també un 1,4%.

L'estada mitjana en hotels catalans ha estat de 3,72 pernoctacions, mentre que l'estada mitjana en hotels del conjunt de l'Estat ha arribat a 3,91 pernoctacions, un 0,4% més que durant el mateix període de l'any anterior.

Per mercats d'origen, el 26,4% de les pernoctacions les fan turistes del Regne Unit, seguits dels alemanys, amb un 23% de les pernoctacions. A continuació, hi ha els visitants russos (7,3%), francesos (6%), i dels Països Baixos (4,3%).

Pel que fa als preus hotelers, a Catalunya els preus han pujat un 0,7% de mitjana al juliol en relació a l'any anterior. Al conjunt de l'Estat, els preus hotelers s'han alçat un 1% interanual, segons les dades publicades per l'INE.