El nombre de passatgers que han transportat les aerolínies de baix cost a l'aeroport de Girona ha crescut un 3,1% respecte als set primers mesos del 2012. Aquestes són les dades que es desprenen de l'estudi de companyies aèries de baix cost de l'Institut d'Estudis Turístics (IET), que depèn del Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme de l'Estat. Els 732.803 turistes que han passat per l'aeròdrom gironí a través d'una línia de baix cost el situen com el setè de l'Estat espanyol en nombre de passatgers que han viatjat amb aquestes companyies.

La presència de Ryanair com a principal mitjà de transport a l'aeroport de Girona-Costa Brava el situa com una infraestructura utilitzada pràcticament en la seva totalitat per viatgers que viatgen amb companyia de baix cost. Així ho demostren les dades recollides per l'estudi de l'IET, de les que es desprèn que durant el 2013 el 95,1% dels turistes que han passat per Vilobí ho han fet amb vols low cost. L'increment d'aquest tipus de viatgers a l'aeroport gironí se situa en la mateixa línia que a la resta de l'Estat, on han incrementat un 3%, tot i que l'aeroport de Barajas n'hagi perdut un 18,8%.

Pel que fa al mes de juliol, per les instal·lacions de Vilobí d'Onyar hi van passar un 5,9% més de passatgers a través de viatges de baix cost respecte el mateix mes de l'any passat, un increment que va accentuar el que va tenir l'aeroport en global, amb un 5,3% de viatgers més. Així, 177.466 dels 191.044 que van passar al juliol pel Girona-Costa Brava ho van fer amb companyies low cost, segons les xifres de l'IET.

L'aeroport més utilitzat per les línies de baix cost és el de Barcelona-el Prat, amb un total de 4.006.965 passatgers en el que va de 2013. Aquesta xifra ha suposat un increment del 5,2% en nombre de viatgers per aquestes companyies respecte a l'any passat. La presència de línies com Ryanair, Vueling i Easy Jet afavoreixen que l'aeroport barceloní sigui el més concorregut.

De fet, segons l'estudi de l'IET, aquestes tres companyies són les que més passatgers han transportat durant el 2013, transportant conjuntament el 57,5% dels turistes. En el que va d'any, Ryanair ha mantingut el seu nombre de viatgers, mentre que Vueling n'ha guanyat i Easy Jet n'ha perdut. Per mercats emissors de viatgers amb companyies de baix cost, l'estudi destaca el Regne Unit, amb un 33,9% del total, seguit d'Alemanya i Itàlia.