El Ministeri d'Hisenda ha destinat als proveïdors d'administracions catalanes un total de 2.757 milions d'euros comptant les dues fases del Pla, que s'ha completat aquesta setmana amb l'abonament de les últimes factures, segons va fer públic Hisenda aquest divendres. Aquesta xifra correspon a 263.289 factures anteriors a 2012 que havien quedat pendents de pagament a un total de 5.724 proveïdors. L'import del pla per al conjunt de les comunitats autònomes puja a 18.643 milions d'euros, que han servit per abonar un total de 3,8 milions de factures. Aquesta setmana Hisenda ha fet l'últim pagament, de 1.142 milions, a proveïdors que no havien pogut cobrar les factures.

El Pla de Pagament de Proveïdors que va posar en marxa el Ministeri de Cristóbal Montoro per assumir el pagament de factures pendents dels proveïdors de comunitats autònomes i entitats locals ha conclós aquesta setmana amb l'últim abonament. En concret, s'han abonat 938 milions d'euros a proveïdors d'administració autonòmica i 203 milions d'euros a proveïdors de les entitats locals.

Entre les dues fases del Pla s'han abonat 18.643 milions, corresponents a més de 43.000 proveïdors que no havien pogut cobrar les factres a causa de les retallades que estan aplicant totes les administracions. Catalunya és, després del País Valencià i de Castella-La manxa, la tercera receptora d'aquest pla.