Les agències de viatges creuen que d'acord amb les reserves fins ara realitzades les previsions per aquesta Setmana Santa són ''lleugerament'' superiors a les reserves que es van realitzar l'any passat, segons ha informat la Unió Catalana d'Agències de Viatges Especialitzades (UCAVE). Segons les dades d'un sondeig realitzat entre els operadors, ''les reserves de llarga distància s'han tancat amb antelació'' i s'observa un ''lleuger increment'' en relació amb el mateix període de l'any passat. Els destins que destaquen en llarga distància són els Estats Units i Orient Mitjà, i en distancies mitges es mantenen les ciutats europees i recuperen posicions els destins a Tunísia, Egipte i Marroc.

Rafa Serra, president d'UCAVE, explica que les reserves de llarga distància es tanquen amb temps d'anticipació per tal de trobar millors preus i per ''preparar un viatge completament a mida i personalitzat''.

Serra explica que aquest ''lleuger'' increment de les reserves no s'explica tant per la millora de la situació econòmica, aquesta any en plena recessió, sinó per l'esforç del sector que ha estat capaç d'adaptar-se i oferir una oferta variada en preus assequibles a totes ''les butxaques''.

Entre aquest esforç d'innovació l Serra destaca les ofertes de noves experiències que no tenen que ser obligatòriament més cares com és el cas de rutes en bicicletes, viatges culturals, arquitectònics o d'enoturisme.

Orient Mitja ''s'està consolidant'' com una de les tendències per ''excel·lència''. Les rutes d'aquesta regió resultant cada cop més atractives i es tracta d'una zona turística que s'observa com un ''diamant en brut'' per UCAVE. Entre els destins per al viatger d'un perfil més ''intrèpid'' destaquen l'Índia, Oman, Dubai, Iran, Jordània o la Ruta de la Seda.

D'altra banda, en llarga distància Nova York i altres punts dels Estats Units mantenen l'èxit d'anys anteriors.

En distàncies més curtes, aquest any es recuperen les reserves amb destí a Tunísia, Marroc i Egipte, que altres anys havien quedat aparcades pels conflictes de les revoltes de la 'primavera àrab'.

Per últim, també en distàncies de mig recorregut, per estàncies de tres o quatre dies, es manté l'èxit de Londres, Berlín, París o Roma, que són líders indiscutibles.