CaixaBank ha acordat retornar els 977 milions d'euros d'ajudes públiques que Banca Cívica va rebre del Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB) en forma de participacions preferents al 2011. La decisió d'amortitzar anticipadament aquestes participacions ha estat acordada aquest dijous pel consell d'administració de CaixaBank i es durà a terme, segons ha afirmat l'entitat en un comunicat, durant aquest mes de març una vegada hagin conclòs els tràmits administratius necessaris per procedir al pagament.

Després de l'acord d'integració amb Banca Cívica, que es va portar a terme sense sol·licitar ajuts públics, CaixaBank va anunciar que tornaria l'aportació del FROB en els 12 mesos següents al tancament de la fusió, que va tenir lloc el 3 d'agost del 2012.

Per Caixabank, aquesta decisió reflecteix la seva fortalesa financera, ja que a 31 de desembre del 2012 comptava amb un 'core capital' de l'11% i disposava d'una liquiditat de 53.092 milions d'euros.

L'ajuda del FROB a Banca Cívica es va realitzar per impulsar el procés d'integració de les caixes que es van integrar a Banca Cívica a través d'un Sistema Institucional de Protecció (SIP) i es va materialitzar l'11 de febrer del 2011 amb la subscripció de participacions preferents emeses per Banca Cívica per valor de 977 milions d'euros.

Amb l'adquisició i posterior fusió per absorció de Banca Cívica per part de CaixaBank, aquestes participacions preferents van passar a formar part dels recursos propis de màxima categoria de CaixaBank i podien ser repagades en un termini màxim de 5 anys o, alternativament, ser convertides en accions ordinàries de l'entitat receptora.