El Mobile World Congress 2013 (MWC) ha tancat l'edició d'enguany amb més de 72.000 visitants, un 8% més que en l'edició de l'any passat. Segons la GSMA, la patronal del sector que organitza el congress, el rècord d'assistència confirma el saló com el principal esdeveniment de la indústria mòbil a nivell mundial. "Estem molt contents amb els resultats rècord per aquest Mobile World Congress 2013 en el nostre primer any al recinte de Gran Via de la Fira de Barcelona", ha assenyalat el president de la GSMA, John Hoffman. Les conferències i exposicions del MWC han tornat a atreure durant quatre dies a Barcelona els executius de les multinacionals del mòbils més imporants del món.

Segons ha anunciat la GSMA en un comunicat, el Mobile World Congress 2014 se celebrarà del 24 al 27 febrer de 2014 al recinte de Gran Via de la Fira de Barcelona. "Des de la GSMA, donem les gràcies a Barcelona, l'Hospitalet de Llobregat, la Generalitat de Catalunya, Fira de Barcelona i tots els nostres socis de la ciutat comtal per donar suport i contribuir amb un esdeveniment tan increïble. Estem encantats de tornar a la ciutat el proper any i continuar amb el nostre èxit a Fira Gran Via", ha conclòs Hoffmann.

El congrés d'enguany ha reunit durant quatre dies operadores de mòbils, empreses de programari, proveïdors d'equipament, empreses d'internet i empreses de sectors de la indústria com ara l'automoció, finances i salut, així com delegacions de governs de tot el món. Al voltant del 50% dels assistents al MWC d'aquest any ocupen posicions de direcció a les seves empreses, incloent a més de 4.300 consellers delegats.

"El sector del mòbil és un dels més vibrants i dinàmics del món, i la innovació que està impulsant el sector ha estat clarament evident durant el Mobile World Congress, des de l'exposició fins als programes de conferències com l'App Planet o les mPowered Brands, i les noves iniciatives de l'esdeveniment com la NFC Experience", ha celebrat Hoffmann.

Més de 1.700 empreses participants en 94.000 metres quadrats d'exposició

El Mobile World Congress 2013 ha establert dos rècords addicionals amb més de 1.700 empreses exposant productes i serveis innovadors a través de 94.000 metres quadrats d'exposició i espais hospitalaris. Més de 3.400 mitjans de comunicació internacionals i consultors han assistit a l'esdeveniment per informar sobre les moltes novetats significatives anunciades al congrés.

Un impacte econòmic de 320 milions d'euros per l'àrea de Barcelona

D'acord amb una anàlisi econòmica preliminar, el Mobile World Congress 2013 haurà aportat més de 320 milions d'euros a l'economia local. Això representa un augment d'aproximadament 19 milions d'euros respecte a l'impacte econòmic de l'esdeveniment del 2012, impulsat pel creixement de l'assistència i el nombre d'empreses expositores, així com l'increment de l'espai dedicat a exposició i hospitalitat.

Els directius d'empreses com l'American Heart Association, Apigee, AT&T, Bharti Airtel, China Mobile, CNN Digital, Deezer, Deutsche Telekom, Dropbox, Ericsson, General Motors, Foursquare, Jana, Jolla, Juniper Networks , KT Corp, Mozilla, Nielsen, Nokia, NTT DOCOMO, Ooredoo, Qualcomm, Telefónica, Tele2, Tribal DDB Worldwide, Ubuntu, Viber i Vodafone, han participat al saló, segons ha destacat la GSMA.

El congrés també s'ha centrat en discutir i debatre les tendències que estan donant forma a la indústria del mòbil avui i en el futur. Més enllà dels discursos, les conferències d'enguany també han inclòs sessions enfocades a explorar tòpics com els 'big data', el núvol mòbil, mWallets, NFC, 'small cells' i les ciutats intel·ligents, així com el paper dels mòbils en indústries adjacents com la publicitat, l'automoció, les finances i el retail.