El Govern no descarta aplicar la taxa turística als viatgers per les pernoctacions a Catalunya. El conseller d'Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena, ha recordat que es tracta d'un debat permanent des de fa anys i que no es tirarà endavant cap decisió sense parlar-la amb el sector. Mena ha admès que no hi ha suficients recursos públics per fer la promoció turística necessària del país i creu que aplicar aquesta taxa podria servir perquè el sector pogués reinvertir els diners per millorar la qualitat de l'oferta turística. El conseller ha dit que "encara no hi ha res" i que va ser una proposta que no van posar sobre la taula en el darrer consell de Govern. "És una qüestió oberta", ha assegurat.

Mena considera que no és descabellat demanar una taxa per poder recaptar més recursos i reinvertir-los per millorar. Establint el paral·lelisme amb l'apujada de taxes universitàries, el conseller ha assegurat que es fa amb l'objectiu de millorar el servei i no descarta que també sigui una opció per al futur del turisme. Francesc Xavier Mena ha assegurat que no actualment el pressupost públic no permet destinar els diners que caldrien per a promoció turística i creu que el sector ha de buscar fórmules d'ingrés.

"No hi ha res concret", ha afirmat Mena que assegura que el debat sobre la possible taxa turística ve de lluny i que dins el sector fa molts anys que es discuteix. Per això, Mena ha assegurat que no es tirarà endavant sense parlar-ho dins el sector. Tot i això, el conseller considera que és una qüestió oberta i que es podria tenir en compte en un futur. De moment, però, és una discussió interna del sector perquè segons Mena ni tan sols van plantejar la possibilitat en l'últim consell de Govern.