Els títols de Banc de València s´han desplomat més d'un 20% i s'han intercanviat a un preu de 0,59 euros gairebé una hora després de l'obertura del mercat.

Les accions de l'entitat han tornat aquest dijous al parquet després de la intervenció del Banc d'Espanya amb un 'forat' fins al març de 562 milions d'euros i en l'obertura de la sessió cedien un 4,73%, fins als 0,705 euros per acció.

Dilluns passat, quan la CNMV va acordar la suspensió de Banc de València, els títols de l'entitat financera cotitzaven amb una caiguda del 3,27%, fins als 0,74 euros.

El supervisor borsari ha decidit la seva tornada a cotització després d'haver estat posada disposició del públic "informació suficient de les circumstàncies que van aconsellar l'adopció de l'acord de suspensió".

El Banc d'Espanya va acordar dilluns passat, 21 de novembre, intervenir el Banc de València, entitat integrada al Banc Financer i d'Estalvis (BFA), i li va destinar 3.000 milions d'euros de diners públics, 1.000 milions per enfortir el seu capital i 2.000 milions de línia de crèdit per assegurar la seva liquiditat.

A més, l'organisme presidit per Miguel Ángel Fernández Ordóñez va substituir els administradors del banc a petició del seu consell i va assenyalar que el administrarà "per estabilitzar i recapitalitzar" per tal d'afrontar la seva posterior alienació en un procés competitiu.

El Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB), organisme dependent del Banc d'Espanya, va nomenar administradors provisionals en el Banc de València a José Manuel Oliver Martínez, Margarita Reis Medina i Fernando Viladomat Carreras.

El Banc d'Espanya ha xifrat en almenys un import brut de 562 milions d'euros el dèficit de provisions de Banc de València per als riscos crediticis i actius adjudicats o adquirits en pagament de deutes analitzats individualment a tancament del primer trimestre.

Aquest dèficit podria ser major a resultes de les conclusions que el Banc de València ha, segons requereix l'escrit de requeriments del Banc Espanya, extreure sobre les potencials pèrdues de la resta de la cartera creditícia no analitzada individualment.