21 de novembre de 2011
21.11.2011
Treball

El PP esgrimirà la majoria absoluta per la reforma laboral

El secretari d'Economia i Ocupació popular adverteix que "farà el que calgui si els agents socials no són raonables"

21.11.2011 | 12:44

El secretari d'Economia i Ocupació del PP, Álvaro Nadal, ha advertit aquest dilluns que el govern de Mariano Rajoy s'ha proclamat guanyador de les eleccions generals amb majoria absoluta i té un "mandat" dels ciutadans per "fer el que calgui en matèria de reforma laboral si altres agents socials no són raonables".

Nadal s'ha expressat d'aquesta manera en declaracions a Telemadrid, recollides per Europa Press, en ser preguntat sobre la relació que el nou executiu popular mantindrà amb els agents socials, especialment els sindicats, de cara a abordar nous canvis en el mercat de treball.

Després de recordar que Rajoy, president electe, va aprofitar el seu discurs després de conèixer el resultat dels comicis per anunciar que obrirà el diàleg social demanant la "col·laboració de tot el món", i assegurar que el PP espera "busca raonabilitat i seny per sobre de tot ", Nadal ha remarcat que el procés "no es pot eternitzar ".

"Cal fer una reforma laboral perquè el mercat de treball espanyol és el que pitjor funciona del món, només cal veure els resultats", ha incidit el número dos de l'equip econòmic del PP.

Així mateix, Nadal ha remarcat que el PP té intenció de suprimir les "subvencions nominatives" recollides en els pressupostos generals de l'Estat per sindicats i altres organitzacions socials, partits polítics inclosos.

No a les "retallades", sí a la "gestió"

"Les subvencions nominatives amb noms i cognoms haurien de suprimir-se, si es va a donar una subvenció a algú hauria de ser un concurs obert a tothom, per aquesta línia s'ha d'ajustar", ha assenyalat.

Nadal ha remarcat que no s'ha de confondre les "retallades" amb la "gestió" de la despesa pública - com, segons ell, s'està fent a Catalunya i Castella la Manxa - perquè ens hem d'"estrènyer el cinturó" i ha assegurat que el PP farà tot el possible per mantenir les partides "necessàries", com en sanitat o educació.

L'Estat "pot pagar" més a dependència

"El ciutadà vol serveis públics de qualitat en educació o sanitat, la resta és retallable", ha incidit el dirigent popular que, no obstant, ha assegurat que el PP mantindrà sense reducció les partides destinades al compliment de la Llei de Dependència "en la mesura que sigui encaixable", però que les previsions de desenvolupament no són practicables. "Espanya hauria de ser molt més rica per poder-s'ho permetre", ha remarcat.

En qualsevol cas, ha negat que el PP tingui un 'programa ocult' i ha remarcat que l'ajust de despesa és una cosa que es va pactar amb el PSOE a partir de la reforma constitucional per recollir el principi d'estabilitat pressupostària que ara caldrà "desenvolupar i complir ", sense que això comporti una pujada d'impostos. "Els ciutadans no estan per això", ha assegurat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema